Komatsu

Komatsu

Hallo daar! Wakker worden. Tijd voor wat heavy kijkbuisvoer met de nieuwe videoclips van Komatsu en Drive By Wire. De Eindhovense bulldozerrockende mannen geven hiermee meteen een nieuw geluid af, een voorbode van het album dat in september moet volgen, terwijl de Deventer stonerrockers ons graag willen meegeven dat ze op de Zwarte Cross staan. Jeu!

KOMATSU
Komatsu dus, dikke stoner/sludgende band uit Eindhoven die inmiddels bekomen is van die net zo dikke Europese tournee met Nick Oliveri’s Mondo Generator (Tourverslag hierrrr). En hopelijk ook een beetje van de inbraak in de bus, waarbij alle instrumenten en apparatuur gestolen werden… Gelukkig was er een benefietavond in Altstadt. En goed nieuws: desertrocker Oliveri ging meehelpen aan het album. We zijn benieuwd naar de uitkomst! Album Recipe For Murder One wordt 23 september 2016 uitgebracht door Lighttown Fidelity en Argonauta Records en hier is vast ‘So hows about Billy?’. De song komt ook op een 7″, samen met het nummer Scavenger op de B-kant.

Meer goed nieuws: Komatsu is geboekt voor Into The Void in Neushoorn, Leeuwarden. En je kunt de band 7 mei zien op het feestje van de 35-jarige Baroeg in Rotterdam. Later in mei een paar Duitse en Oostenrijkse data. Voor Nederland zijn in ieder geval op 23 september het Blue Collar Hotel in Eindhoven en dus 21/22 oktober Into The Void bevestigd.

DRIVE BY WIRE
Over naar de koekstad, waar Drive By Wire zetelt. De stonerrockers dropten vorig jaar het album The Whole Shebang. Op die derde langspeler vind je ook het lekkere Kerosine Dreams, waar gitarist/haarslaander/’blonde Adonis’ Alwin Wubben deze video bij maakte. Drive By Wire deed onlangs een uitgebreide tournee door Griekenland, waar je hier alles van meekrijgt.

En de band speelt dus 22 juli op de Zwarte Cross. Voor die tijd zie je ze rocken op 15 mei in Paard van Troje, Den Haag en daarna doen ze ook het Tilburgse Woolstock Festival aan (27 augustus).Deel dit artikel