Op de laatste show van Epica’s dikke European Enigma Tour, in de Ancienne Belgique in Brussel, zette de symfonische metalband de camera’s aan. Het eerste resultaat is daar: een beste live-uitvoering van The Essence Of Silence. Het nummer is afkomstig van laatste album The Quantum Enigma en ook de live-versie (audio) is nog even afgemixt door vaste producer Joost van der Broek. Het klinkt dan ook als een klok, beter nog: de track is hier te downloaden.

Epica live zien?
Dat kan, maar wel na de Noord-Amerikaanse tournee en dus vanaf medio oktober. Dan doen de Nederlanders met Eluveitie en Scar Symmetry diverse grote festivals in Duitsland, Tsjechië, Polen, Italië en Frankrijk aan. In november is er nog een Engelse tour en dan koersen ze naar Eindhoven. Daar vindt 11 november namelijk Epic Metal Fest plaats, het eigen festival met o.a. Eluveitie, Fear Factory, Sepultura, Moonspell, Delain en Periphery in het Klokgebouw.

Kijk ook het interview dat we met de band deden op Buma Rocks over de buitenlandse successen en het winnen van de Export Award.Deel dit artikel