Into the Grave, Sepultura, foto: Sandra Grootenboer

Sepultura op Into The Grave, foto: Sandra Grootenboer

Zo stonden ze zaterdag nog te vlammen op het Oldehoofsterkerkhof en nu blijkt dat dat zo lekker ging, dat ze in november alweer terug mogen komen: Sepultura maakte indruk op Into The Grave, ook op de organisatie van Epic Metal Fest. De Braziliaans-Amerikaanse trashmetal-veteranen vieren (z0nder de Cavalera-bros helaas) dit jaar het 30-jarige bestaan met een ‘greatest hits’-set uit het rijke genre. De band completeert de line-up van het nieuwe, door Epica opgezette festival, dat op zondag 22 november debuteert in het Klokgebouw te Eindhoven. Onlangs zijn ook de Zweedse progdeath metalband Scar Symmetry en de Franse groove metal-act Dagobaok toegevoegd.

Nog een speciale show komt van industrial metal-groep Fear Factory. De Amerikanen voeren het in 1995 uitgebrachte album Demanufacture integraal uit. Negen bands treden die zondag op. De complete line-up:
Epica (NL), Eluveitie (CH), Fear Factory (US), Sepultura (BR), Moonspell (PT), Periphery (US), Delain (NL),Scar Symmetry (SE) en Dagoba (FR).

Kaarten kosten € 40,- (excl. servicekosten) of € 55,- inclusief een festivalshirt. Meer informatie vind je op www.epicmetalfest.com.Deel dit artikel