Touwtje springen met The Afterveins, foto: Christel de Wolff

Touwtje springen met The Afterveins, foto: Christel de Wolff

Op de affiche stonden ze ‘gewoon’ als supportact voor Night Beats, maar in werkelijkheid rocken ze meer dan een uur. We hebben het over The Afterveins, de Rotterdamse band die eerder deze maand ineens aankondigde te gaan stoppen. Met weinig woorden en serieuze blikken over en weer rockt het trio Rotown omver. Voor thuispubliek voelt het afscheidsconcert extra zwaar als gitarist Xander halverwege de set ineens zijn instrument weglegt en zijn kabels begint op te rollen. Is hij er écht zo ontzettend klaar mee dat hij alvast gaat opruimen?

Als het podium netjes is, springt hij in het publiek en geeft het uiteinde van één van de kabels aan iemand in het publiek. Zonder wat te zeggen beginnen ze grote lussen te draaien. Heb je ooit… het duurt een fractie van een seconde voor de eerste durfal in springt. Onder luid gejuich doet hij zelf ook een poging, en herenigt zich dan met Maks en Aswin op het podium voor nog een paar nummers.

We gaan ze missen! Meer werk van Christel de Wolff vind je via www.facebook.com/Christeldewolffphotography Deel dit artikel