Graveyard - Innocence & Decadence

Graveyard – Innocence & Decadence

Nieuw op NMTH: de nieuwe, vorige week geïntroduceerde rubriek ‘Hier is nieuwe muziek van…’, waarin we je in één artikel van een flinke berg heavy alternative muziek voorzien. Dat is een redelijke opgave, want er komt bizar veel uit. Zo stelden we je vorige week al voor aan nieuwe tracks van Eagles Of Death Metal, Graveyard en Deafheaven en nu liggen de albums er. Verder lieten we je al die waanzinnige nieuwe clip van De Staat zien en hebben we onder meer Parkway Drive, Uncle Acid and the Deadbeats, Ought, Kylesa, Popronde-act Blue Crime, Baroness, LA psych-metal, een nieuwe van Tool-man Maynard James Keenan, Italiaanse stonerdoom en zoveel meer voor je.

Ook vind je in onze categorie ‘New Music’ onder meer nieuwe clips van ZooN, Life’s Electric en Black Bottle Riot.

UNCLE ACID & THE DEADBEATS – THE NIGHT CREEPER (ALBUM)
Bijzonder geslaagde plaat en wat ons betreft jaarlijstjesmateriaal: The Night Creeper, het vierde album van Uncle Acid & The Deadbeats, net uit op Rise Above. Totaal verslavend psychdoom en classic metal-schijfje. Live te bewonderen in De Helling (11-11) en Effenaar (12-11) en jij kunt kaarten winnen!

EAGLES OF DEATH METAL – ZIPPER DOWN (ALBUM)
Na alle teasers konden we niet wachten tot Zipper Down eindelijk loskwam en dankzij de stream bij NPR hoeven we een week minder lang geduld te betrachten. Fijn. Inclusief Duran Duran cover, die verrassend lekker uitpakt. 2 oktober officieel uit en live zie je de mannen op Speedfest (21-11).

PARKWAY DRIVE – IRE (ALBUM)
Nieuwe Parkway Drive op Epitaph! De Australische metalcore-band brengt alweer het vijfde album uit: Ire is wel wat toegankelijker en streamt bij 3voor12. 16-2-16 komen ze naar de AB, Brussel en 17 februari doen ze 013, Tilburg.

GRAVEYARD – INNOCENCE & DECADENCE (ALBUM)
Na tweede single Too Much Is Not Enough ligt nu tweede album Innocence & Decadence er van deze heavy rockende Zweden. Live krijg je de kans op 29-10 in Doornroosje en 01-11 in de Melkweg.

GIRL BAND – HOLDING HANDS WITH JAMIE (ALBUM)
Zo op de Spotify: het debuutalbum van een van onze favoriete festivalbands van Incubate, ITGWO, Best Kept Secret en Eurosonic. De noiserockers laten zich op Holding Hands With Jamie van hun heerlijk getergde kant horen. En ze komen volgende maand alweer terug voor een reeks shows in ACU, Utrecht (22-10), V11, Rotterdam (23-10), Vera, Groningen & Let’s Get Lost, Zwolle (24-10) en London Calling, Amsterdam (31-10).

OUGHT – SUN COMING DOWN (ALBUM)
Ought maakte live ook al zoveel indruk op Lowlands, LGW? en ITGWO en de duistere post-punkers stellen evenmin teleur op Sun Coming Down. 1 december te zien in Doornroosje en wederom op Le Guess Who?.

PROTOMARTYR – I FORGIVE YOU (TRACK)
Meer dwarse, gedreven post-punk? Check een nieuwe track van Protomartyr, tevens te zien op Le Guess Who? I Forgive You is een voorbode van The Agent Intellect (6-10 uit).

DEAFHEAVEN – NEW BERMUDA
Vorige week hadden we het ruim 9 minuten durende Come Back voor je, nu streamt de hele plaat van Deafheaven bij NPR. De Californische black metalgroep brengt New Bermuda officieel 2 oktober uit op ANTI-.

BARONESS – CHLORINE AND WINE
Fijne video van Baroness bij het nummer Chlorine and Wine, een ‘making of’ clip eigenlijk. Album Purple volgt 18 december op Abraxan Hymns.

BLUE CRIME – SUN IS A STAR
Vers van de dagelijkse pers is deze video van Blue Crime. Very deviant en alternative wat ons betreft deze donkere, psychedelische ‘moonpop’ uit Amsterdam. De komende dagen in Gent en Antwerpen te zien en daarna op de Poprondes van Groningen, Haarlem, Tilburg, Utrecht, Leeuwarden en Rotterdam!

Blue Crime – Sun is a Star from Amos Mulder on Vimeo.

WAVVES – V (ALBUM)
De Kings of the Beach zijn terug! Jawel, een nieuw album van surfpunks en lowlifes Wavves. Heel goed nieuws dus, wederom vast te beluisteren via NPR en – ook heel fijn – te zien op het Utrechtse Le Guess Who? festival eind november.

Snail – Feral (album)
Los Angeles psych-metal pioniers Snail hebben een fijn album op Small Stone Records afgeleverd. Denk aan Shrinebuilder, wat Alice In Chains laidback vocalen en heavy psychedelische metal.

KYLESA – EXHAUSTING FIRE (ALBUM)
Fijn potje sludge en doom metal uit Savannah, Georgia met twee drummers en bijzonder aanvullende mannelijke en vrouwelijke vocalen.

KEN MODE – THESE TIGHT JEANS (CLIP)
Meer man-vrouw-vocalen in de hele heftige noiserock van KEN Mode. En de band heeft met These Tight Jeans een tweede video bij debuutalbum Succes losgelaten. Frontman Jesse Matthewson gaat daarin een Muay Thai gevecht aan. Niet verbazend gezien de agressie in zijn vocalen.

PUSCIFER – MONEY SHOT (TRACK)
Electrorock? Nu ja een beetje dan, het betreft immers uiterst heavy electrorock van de uiterst relevante Tool-frontman Maynard James Keenan. Met zijn band Puscifer brengen ze 30 oktober het derde studioalbum Money Shot uit, hierbij het titelnummer.

OLD MAN LIZARD – OLD MAN LIZARD (ALBUM)
Zelfgetiteld album van Suffolk sludge/stoner trio Old Man Lizard, met intens brulwerk, southern style gitaarwerk en gerust ook een mondharmonica. Stoner-noir of country-sludge nopemen ze het zelf ook wel. Redelijk uniek. De plaat streamt in z’n geheel bij Rock A Rolla en hieronder de track A Gruesome Mess (valt best mee).

MY HOME ON TREES – WINTER (CLIP/ALBUM)
Yes; Italiaanse stoner en doom in de stijl van Witch Mountain en Fu Manchu, maar dan female fronted. De Milanezen hebben net de plaat How I Reached Home uit en je hoort en ziet hier Winter, kort door de bocht te betitelen als Sunn O))) goes beyond the wall (als in Game Of Thrones jargon). Met gastrol van Steve Moss van het Amerikaanse Midnight Ghost Train). Hele album op Bandcamp en dus onder de clip te vinden.

CHEATAHS – SIGNS TO LORELEI (TRACK)
Track van het al rap arriverende album van Cheatahs. De London shoegazers stelden op de vorige plaat en live op Best Kept Secret bepaald niet teleur en ook de tweede single van Mythologies is prettig. Erg dromerig ook.

ABBATH – FENRIR HUNTS (LIVE, SEPTEMBER 2015)
Uitsmijterrrr van het formaat kiezelhard en inktduister. Abbath gaf het nummer Fenrir Hunts vast een live-doop en daarmee een eerste glimpje van het debuutalbum Count The Dead dat 11 december uitkomt op Season of Mist. Abbath? Ja, dat betreft inderdaad Abbath Doom Occulta, oprichter van de Noorse black metal-legende Immortal.

MY DYING BRIDE – FEEL THE MISERY (CLIP)
Nog eentje dan. Jawel My Dying Bride heeft een clip bij Feel The Misery, titelnummer van het album dat 18 september verscheen. Wij voelen ‘m wel.Deel dit artikel