De vraag is allang niet meer of Uncle Acid & The Deadbeats een van de platen van het jaar heeft gemaakt, maar of The Night Creeper dé plaat van het jaar is. Het begin deze maand op Rise Above verschenen vierde album staat ramvol met heavy occult, pyschdoom en classic metal, die allemaal nog net wat scherper, completer en verslavender grooven dan op voorganger Mind Control. Komt mooi uit dat wij twee setjes van twee kaarten hebben liggen voor de shows van Uncle Acid in De Helling, Utrecht (11 november) en Effenaar, Eindhoven (12 november). Lees onderaan hoe jij die kaarten kan winnen.

Hoe tof Uncle Acid is, wist je al van de voorganger en single Poison Apple, of van de vorige tours die ze al naar Roadburn, Valkhof Festival en Down The Rabbit Hole bracht en in 2013 naar de Ziggo Dome als opener voor Black Sabbath. Dat was een passende combinatie, de Britten zijn zwaar beïnvloed door de vroege Sabbath, als ook The Stooges en vooral het ‘Altamont’-tijdperk eind jaren ’60 waarin de Summer of Love tot een wreed einde kwam. De love & happiness droom bruut verstoord door Hells Angels die een Stones-fan vermoordden en ene Charles Manson en zijn volgelingen. Niet voor niks bracht de band uit Cambridge in 2013 de gezellige single Sharon Tate Experience – Christmas Killer uit. Single en clip van Melody Lane voegen nog een Jack The Ripper (the Night Creeper dus) sinistere twist toe (zie hieronder), terwijl die zanglijn ook zo van The Beatles had kunnen zijn.

Terug naar die kaarten en hoe jij er 2 kan winnen. Simpel: Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen wat de bijnaam van Uncle Acid is en aan te geven naar welke zaal je wilt. Stuur je antwoord uiterlijk maandag 12 oktober naar contact@nmth.nl.Deel dit artikel