Woolstock 2015, foto Christiaan Westgeest

Woolstock 2015, foto Christiaan Westgeest

Je leest het goed! De onnavolgbare doch altijd briljante frontman van Zita Swoon, Stef Kamil Carlens, komt naar Woolstock. Het festival in Tilburg verbaasde vorig jaar met een zeldzame show van spacerockers Astrosoniq en heeft nu weer twee mooie festivaldagen in petto. Onder meer The Machine, GGU:LL (met Farida Lemouchi) en Electric Moon zegenen deze vrijdag (26 augustus) en ztaerdag zie je naast Stef Kamil ook helden als André Manuel, Radar Men From The Moon, Smutfish, Drive By Wire, Fuz en Fake Billy & The False Prophets.

Alle reden dus voor een dikke festivaltip. Bij deze: DIKKE FESTIVALTIP. Hadden we al gezegd dat Woolstock op 26 en 27 augustus plaatsvindt ‘ergens in een wei bij Tilburg’? En dat je nog tot donderdag 18.00 uur tickets kan kopen via deze link? Of:  bij Sounds Tilburg zonder servicekosten! Voor dat geld, krijg je wel wat want Woolstock is een all-inclusive experience. Lees meer daarover onderaan dit artikel.  Zo dan. En nu tijd voor wat muziek.

VRIJDAG
Hele vette psychedelische headliner uit Duitsland, inclusief baas Sula Bassana: Electric Moon.

GGU:LL zien optreden is een geweldige, louterende doom-ervaring, GUU:LL zien optreden met Farida ‘The Mouth of Satan’ Lemouchi is goud.

Onze favoriete Nederlandse psychedelische stonerband, The Machine is fenomenaal live en op plaat. Dat wil je ervaren.

SardoniS: duo maakt ziek harde instrumentale Belgische stonerdoom.

Black Mirrors is weer een Belgische treat. De vier garagebluesrockers scheuren ook op Desertfest voorbij. En terecht.

Stukje Antwerpse hardcore dan maar? LOTUS!

Dat zijn al zes goede redenen om op vrijdag te komen en dan spelen Betonfraktion (manische improrock) en performanceband LaPiratesse ook nog eens. KLIK voor meer.

EN ZATERDAG DAN?
Kijk aaaaaaaa!

Regel numero zoveel in het livehandboek: altijd Stef Kamil Carlens gaan zien, ook zonder het weergaloze Zita Swoon.

Radar Men From The Moon: een van de beste dingen die we zagen op Eindhoven Psych Lab was de albumpresentatie van deze psychKrauters, die stiekem richting techno bewegen. Geniale groep, die zich blijft ontwikkelen.

Fake Billy? False Prophets? Want? Celine Dion dude!!

We houden van André Manuel. Of de Twentse troubadour nu met Fratsen, Krang, De Ketterse Fanfare of solo komt.

Onverwoestbare Deventer stonerrock. Rawken ‘m tot in Griekenland. Go ahead Drive By Wire.

Fuz: All-grrrl, all-Amsterdam, all-garagepunkband, into sweets.

De band van Melle de Boer, voordat ie John Dear Mowing Club begon en solo ging. Maar de getroubleerde songsmid is terug met Smutfish, met die rootsnoir en met een album op Excelsior.

Er is nog veel meer moois op zaterdag: KLIK.

Vergeet Turkije, Woolstock heeft de echte all inclusive ervaring
Wat all inclusive? Je bedoelt dat? Inderdaad: voor je entreeprijs krijg je onbeperkt eten, drinken en kamperen. “Er zijn geen geldstromen op het terrein. Zodra je op het festival bent, wordt er voor je gezorgd en heb je geen portemonnee meer nodig.” Wel neem je je eigen bord, beker en bestek mee “om de hoeveelheid afval zoveel mogelijk te beperken”.

Dat alles wordt mogelijk gemaakt door een legertje vrijwilligers, het festival kent namelijk geen betaalde krachten. Wie? Wel: “Barman Jeff van Café Weemoed tapt je bier, kok Cees van Stadscamping Tilburg zorgt voor je smoske, frietboer Johan van de Smulhoek bakt de friet en Vera van HomeMade Coffee zorgt voor een vers kopje koffie in de morgen.”

Klinkt verdomd goed zeg. Veel plezier in dat weiland bij Tilburg he!Deel dit artikel