Death Alley // foto: Roy Wolters

Dennis met Death Alley op Roadburn 2016 // foto: Roy Wolters

Friday cul de sac Roadburn 2017Toegegeven, we moesten ook even in de ogen wrijven toen we het bericht uit welingelichte bron lazen: “Dennis gaat op Roadburn spelen, als gitarist van Jonkoklapper”. Het berust volledig op waarheid zo bevestigde de Amsterdamse snarenplukker en de band heeft het nu ook bekendgemaakt. Voor alle duidelijkheid: Dennis Duijnhouwer, de bassist die met Death Alley in scheiding lijkt te liggen, speelt straks gitaar bij Jonkoklapper. Met de Amsterdamse occulte doompoppers speelt hij deze vrijdag (21 april) vanaf 19.10 uur op de NMTH stage in Cul de Sac.

Tien dagen terug beleefden we nog een tamelijk epische afscheidsgig voor Dennis in OCCII en sindsdien namen de geruchten weer toe. Zou het dan toch nog goed komen? Het samenspel tussen gitarist Oeds en de langharige bassist was wel erg fenomenaal in de Amsterdamse zaal waar de emoties in toenemende mate doorheen gierden. De realiteit lijkt weerbarstiger. De afloop is nog niet helemaal zonneklaar, maar inmiddels worden er vooral Death Alley shows (Franse en Spaanse tournee) afgezegd en op basis van de laatste Instagram-posts durven we voorlopig nog geen lauwe pint in te zetten op een harmonieus vervolg. Iets dat ons intens treurig stemt, laten we dat vooropstellen.

Er is gelukkig ook goed nieuws: Zo begint donderdag het vierdaagse Roadburn Festival al! We wisten al zeker dat we Dennis daar gingen zien (organisator Walter nodigde hem persoonlijk uit), maar nu is duidelijk dat we Duijnhouwer ook weer op het podium zien. Precies een jaar geleden deed hij dat ook al in Cul de Sac, toen voor een meer dan geweldige slotshow, waarmee Death Alley meteen het hele festival uitblies.

Jonkoklapper met DennisDeel dit artikel