NMTH Talent 32Elephants, foto Merijn Meijer

NMTH Talent Mikki Wood

Afgelopen woensdag mochten we het al samen met Popronde aankondigen op onze socials, maar vandaag maken we het nog eens helemaal officieel: de 16 NMTH Talenten van 2024! Net als voorgaande jaren pakken we alle harde, gruizige en heavy bands uit de 101-koppige selectie samen. Het resultaat? 16 aanstormende rouwdouwers die menig kelder, jeugdhonk, café of podium een kopje kleiner gaan maken in meer dan 40 steden. En voordat het zover is vanaf september, gaan we eerst nog even volop in de voorpretmodus. Dus: nog even alle 16 NMTH Talenten op een rijtje, dan kun je alvast inluisteren en inprenten dat je deze veelbelovende acts zeker niet links mag laten liggen! 

En het is overigens ook dit jaar weer een uiteenlopend amalgaam van genres moeten we zeggen. Zo raakten we behoorlijk gecharmeerd van het hondsbrutale BUG, die met diens bikkelharde rap/rave/punk hybride heel wat hoge verwachtingen neer zet! Ook zien we wat bekenden terug: Changing Tides gaat het er opnieuw op wagen, nadat de 2021 editie deels te maken had met coronarestricties. We wensen ze heel veel succes met deze herkansing! Ook hebben we State Power, met leden van oud-Popronde Talent Two and a Half Girl. Wat nog meer? Apocalyptisch brute sloopkogels als Man As Plague en Braces, grensverleggende psychers Heath, post-punkbelofte Cardigan Inn en veelzijdige rockers als Wortel en Sonic Whip. Kortom: 16 acts die er allemaal hun eigen draai aan ons motto ‘heavy, alternative and deviant’ geven. Stuk voor stuk zwaar geschut voor de betere gitaarherrie, zoveel is zeker! Dus, programmeurs, boekers, promotors, kroeg-, zaal- en podiumbazen, managers, burgers, buitenlui en Popronde-coördinatoren: sla deze lijst maar als de wiedeweerga op in de agenda’s of in het geheugen! Want deze 16 hard ‘n’ heavy NMTH Talents mogen niet ontbreken in je line-up! Houd Popronde.nl in de gaten voor opkomende nieuwtjes.

Popronde vindt dit jaar plaats in 42 steden gedurende de periode van 14 september t/m 30 november. Het festival viert dit jaar een jubileumeditie, daar het 30 jaar geleden werd opgericht. De data bekijk je alvast hier.


NMTH x Popronde 2024 selectie (op alfabetische volgorde):

1. 32Elephants
Emo met een hoop branie, waarin gevoel en bezielde post-hardcore mokerslagen hand in hand gaan! Dat wordt heftig:

2. Braces
Terreur uit Tilliewood! Hondsbrutaal deathcore kwartet dat je ongetwijfeld wegblaast. Vrijwillig desintegreren doe je met BRACES en diens apocalyptische breakdowns:

3. BUG
Glashard mengsel van rave punk en rap, een opgefokte sloopkogel volop in je gezicht. Afwijkend, noisy en scherp geslepen:

4. Cardigan Inn
Heerlijk schurende post-punk, aangenaam rauw doch levendig. Check bijvoorbeeld het waanzinnige Melanotan:

 

5. Changing Tides
Weergaloze deathcoregevaarte terug voor een tweede ronde na een door coronarestricties geteisterde Popronde in 2021! Train je nekspieren alvast, want deze gasten hebben een rekening te vereffenen:

6. Half Cab
Haagse punkhelden die net als Caballero zelve zo een 180 graden draai naar old school grunge maken in hetzelfde nummer. Missen mag niet:

 

7. Heath
Onnavolgbare psychsensatie. Progressief, technisch, eigenzinnig en uniek:

8. HUNK
Haarlemmers met een heerlijk schurende grungesound, met sterk vloeiende indie, alt en pop elementen. Die overtuigende skateparksessie spreekt boekdelen:

9. Man As Plague
Was dat een aardbeving? Nee, dat is de techdeath/groove metal van Man As Plague die zich als een daadwerkelijke plaag in het gehoorstelsel manifesteert. Niemand is veilig:

10. Mikki Wood
Mokumse garagerock-n’-roll! Verwacht uptempo meezingers en ruw beukende punk:

11. Outahead
Gepassioneerde punk, met een heerlijk grimmige grunge sound. Veelvuldig moshen en headbangen is het devies:

12. Røyking
Hondsbrutale punkbrigade gaat de weg op! Geheel in de moerstaal met geen enkel onderwerp dat geschuwd wordt. Drugs doen op de vrijdag? Check. Tepels likken? Oh jazeker. Spullen gooien in de gracht? Waarom niet. Punk met behoorlijk wat peper in de reet? Correct.

13. Sonic Whip
Stomende grunge die net zo  makkelijk van mooi ingetogen naar smakelijk agressief gaat:

14. State Power
Crossover/hardcore sensatie uit het midden des lands, met leden van Popronde alumni Two and a Half Girl en Bony Macaroni, evenals nieuwbakken NMTH Talent Half Cab! Een waanzinnige wervelwind van diep prikkende riffage, hyperactieve drums en massale vocalen. Deze gasten zijn de real deal:

 

15. TAXITAXI
Toettoet! Deze punkrockers komen je op volle snelheid naar punkhemel chauffeuren. Aanwezigheid van schone stoelen en werkende riemen niet gegarandeerd. Tevens niet aansprakelijk voor eventuele letselschade in onvermijdelijke moshpit:

16. Wortel
Veelzijdige muzikale dwarsliggers. Grensverleggende rock met behoorlijk wat  pit, en eveneens een sterk gevoel voor songwriting. Eentje om naar uit te kijken:


Popronde vindt dit jaar plaats in 42 steden gedurende de periode van 14 september t/m 30 november. Het festival viert dit jaar een jubileumeditie, daar het 30 jaar geleden werd opgericht. De data bekijk je alvast hier.Deel dit artikel