Code of Conduct

Nieuwe muziekvideo van Code of Conduct, de zelfbenoemde Bredase ‘kantoorpunkrockers’ die je kent van de eerdere wereldhit Skating To The Office en … Bastardfest! Ditmaal hebben de Brabanders weer een aap in de mouw, want de EP is stiekem ook al uit en staat op Spotify (luister onderaan en aanschouw het artwork hiernaast). Zeiden we een aap? Nee, meerdere apen komen nu uit de mouw, want de punkrockers ontvouwen ook meteen plannen voor een Belgische veroveringstocht en het eerste jubileum van het eigen Punkrock Riot feest, op 13 april in Mezz met onder meer Antillectual en Tusky.

Maar eerst dus de video, die is geschoten bij het nummer Hold On, tevens de opener van de EP. Het zal niet verbazen na het zien van de vorige video en met oog op het handelsmerk van Code Of Conduct: er is weer gretig gebruik gemaakt van kantoorbeelden en de nodige (kantoor-)humor. We zien nog niet direct de opvolger van Debiteuren, Crediteuren of The Office, maar gelachen hebben we zeker, ook dankzij de beloofde verdere uitdieping van de karakters van de diverse bandleden. We kunnen ons aardig goed voorstellen wie de bandbus bestuurt, uitlaadt, vult met ruften en wie snel het laatste bier uit de backstage koelkast rooft voor de andere bandleden het zien. Mooi man, dat bandleven.

Meer nieuws, gekkigheid en muziek onder de video:

Meer plannen, te beginnen met België:
Zaterdag maken de punkrockers de eerste oversteek naar België op het Funhouse Festival in Genk. Volgens drummer Jelle van Dun is dat “het meest vette indoor underground punk/hardcore festival in België”. Hij heeft er ook een salespitch bij.

Punkrock Riot #10 in Mezz
Vrijdag 13 april gooit Code Of Conduct het eigen Punkrock Riot feest. Voor deze tiende editie komen de volgende groepen naar Mezz, Breda: Tusky, Antillectual, FOD (‘de Belgische Undeclinable’), Charlie Bit My Finger, Dead Giveaway (die check je hiero) en de gastheren. Meer info via het Facebook-event.Deel dit artikel