Code of ConductWe hadden je in de ‘5 concerten die je niet mag missen’ al twee tips voor Bastard Fest aan de hand gedaan (The Kendolls en SNFU) en we hebben er hier nog eentje voor je. We kwamen er namelijk (gisteren, ahum…) achter waar Bastard Fest voor staat: Het festival en de naam zijn ontsproten aan de band Dirty Bastards (RIP sinds 2016). De leden zijn – met een extra gitarist – wel meteen een nieuwe band gestart: Code Of Conduct en daar presenteren we je nu, twee dagen voor Bastard Fest, nog even een nieuwe video van: Skating To The Office.

De titel verraadt het thema al en de Brabantse punkrockers lichten het graag nog even verder toe: “Omdat we merken dat in onze leeftijdsgroep veel punkrockers/rock ’n rollers nu eigenlijk tegen hun zin gewoon op een saai kantoor zitten, en we dat een vet spanningsveld vinden, hebben we een ‘kantoor-punkrockband’ opgericht genaamd Code of Conduct en we spelen zaterdag op ons eigen Bastard Fest.”

Als je denkt dat daarmee de conceptuele kous af is, think again: “We hebben er een heel herkenbaar conceptje omheen gebouwd, maar uiteindelijk gaat het gewoon om de muziek natuurlijk. Op het podium hebben we een powerpoint-presentatie en een flip-over met de agendapunten (setlist) van de meeting (show). En we verkopen koffiemokken met ons logo erop als merch.” Want, want! Maar eerst de muziek (lekkere vlotte punkrock met een Bad Religion-feel) en natuurlijk de video.

Bastard Fest dus, deze zaterdag (28-1) vanaf 19.00 uur in Mezz, Breda. Meer over het festival in onze agenda en het FB-event.Deel dit artikel