Dead Giveaway, foto Metropool

Dead Giveaway, foto Metropool

Zet vier gasten met een pak ervaring in andere punkrockbands bij elkaar in een oefenruimte en wat krijg je… een partij strakke punkrocksongs die je direct bij de kladden grijpen. Dead Giveaway is natuurlijk meer dan de optelsom van Koen Damman, Gijs van Hal, Emiel Thoonen en Riekus van Montfort, maar hun ervaring in bands als Of No Avail, Antillectual, Midnight Menace, Close Second en Maaswater Veenlijk spreekt wel degelijk boekdelen. We zitten dus meteen op het puntje van het zitmeubel mee te neuriën met School’s Out.

Meer van die melodieuze punkrock graag en de band uit Nijmegen, Utrecht en Zwolle gaar daar ook voor zorgen. Samenspelen doen ze eigenlijk al sinds 2012 en de onderlinge chemie leidde tot een mep shows en een in eigen beheer uitgebrachte debuut-EP in 2014. Een jaar later stapte White Russian Records in voor de eerste langspeler We Come In Pieces, wat de band shows bracht met Ten Foot Pole, Undeclinable Ambuscase, Red City Radio en een plek op Jera On Air.

En – zoals deze videorelease al doet vermoeden – er is meer op komst. Opvolger Safety Off komt 23 maart uit via White Russian. De langspeler is gemixt en opgenomen door Jochem Jacobs (ex-Textures) in zijn Split Second Sound studio en vast te bestellen via deze link. Toffe compilatie van oldschool beeld trouwens, zoiets zagen we overigens onlangs al eens bij Kitty Kitty Tuna.

Leuk, maar kunnen we deze furious four nog eens op de planken zien binnenkort? Dat is de vraag inderdaad!Deel dit artikel