Zo ziet BUG, of ehm de EP MILK eruit

Niet te verwarren met het fenomeen (The Bug) dat over anderhalve week een heel programma op Le Guess Who? cureert, maar de Amsterdamse psych- en fuzzrockers mogen er zeker ook zijn. BUG dus, met reden in hoofdletters, presenteert de nieuwe EP MILK op (deze donderdag) 31 oktober in de OCCII in Amsterdam. BUG maakt onderdeel uit van de NMTH x Popronde-selectie, evenals Black Monsoon die samen met Labasheeda de support verzorgt. Check BUG ook zaterdag op Popronde Rotterdam in Bar3! Black Monsoon speelt dan in het Grafisch Lyceum. Het nieuwe kindje van BUG is een 10 inch geworden en de groep is er naar verluidt erg blij mee.

Eerste single Tongue kwam eerder deze maand al op Spotify uit. De meeslepende fuzzrocker doet lekker Brits aan en heeft ook een smakelijke tik Fat White Family-esque gekte mee gekregen. De single is daarmee een goed voorbeeld van de EP, die eigenlijk vrijdag uitkomt en vandaag stiekem al via de Bandcamp te vinden is:

De EP is opgenomen en gemixt door BUG zelf, terwijl de ervaren Pieter Kloos voor de mastering tekende. Het artwork is van de hand van Dennis van Doorn

LIVE IN OCCII MET CROWDFUNDERS LABASHEEDA & BLACK MONSOON
Op de EP-presentatie in OCCII spelen ook Black Monsoon, de Utrechts-Deventer noiserockers die ook namens NMTH in de Popronde zitten en recent een fijne release uitbrachten. Het Amsterdamse Labasheeda deed de Popronde alweer wat jaren geleden. De dwarse rockgroep heeft flink getourd en daarna vooral veel nieuwe nummers geschreven. Dat werden er zoveel dat ze bij Jan Schenk de studio in doken en een plaat vastlegden. De release van die schijf kun je steunen als crowdfunder bij Voordekunst.

De EP-presentatie begint donderdag 31 oktober om 20:00 uur en de entree is slechts 5 euro. Meer info in het FB-event. Je ziet BUG twee dagen later weer, als ze schitteren op Popronde Rotterdam, zaterdag 2 november in Bar3.Deel dit artikel