Breaking Levees, foto Rick de Visser

Breaking Levees op Popronde 2015 eindfeest in Q-Factory, foto Rick de Visser

Attente luisteraars van het NMTH op Pinguin Radio on the Rocks uur hebben ‘m al gehoord: de gloedvolle nieuwe single van Breaking Levees. Doctor’s Dream dus. Het is het titelnummer van de debuut-EP en daar smachten we al even naar, zeker sinds dat vrchtbare Popronde 2015-seizoen, toen we ook leerden dat ze bij Jan Schenk in de studio zaten voor opnames. Na een stel beste singles en nog heel wat meer goede liveshows is het hoog tijd dat de Amsterdamse jongens met die debuutrelease komen en daar is ie dan: Doctor’s Dream komt 24 juni in eigen beheer uit. Ze zeggen zelf: “Daar zijn we heel erg trots op. De nacht ervoor op de 23e geven we een knaller feest in Pacific Parc met The Mighty Breaks en Relax Head Man. Dat belooft zeker wat.”

Inderdaad. Bij Pinguin Radio zijn ze ook niet gek en dus staat Doctor’s Dream ook op de reguliere playlist. En terecht. Het is een voor bezoekers van Breaking Levees’ liveshows beproefd recept: heerlijke rootsy rock ’n roll met veel gevoel en übercatchy gebracht met die gouden samenzang. Een beetje alsof The Beatles de Amerikaanse rootshistorie in is gedoken, een beetje als de frisse Nederlandse versie van Admiral Freebee. Maar dan anders, stiekem lekkerder en toch wel weer typisch Breaking Levees. En dat is nog maar de eerste van vier nummers op de EP, die er als geheel ook zeer zeker mag zijn.

Wees dus daar in Pacific Parc deze donderdag de 23e juni! In de concertagenda lees je meer en hieronder hoor je waarom:Deel dit artikel