Beastfest III, foto Lisanne Lentink

Vier Beastfest! En Beastfest vier! Beide is van toepassing, want de vierde editie van het feest van de Utrechtse wildemannen is aangekondigd en dat vier je dus op zaterdag 21 september. Ditmaal gaat de door Wildebeast geschapen mayhem niet los in de Stadstuin, maar in Moira op de Plompetorenbrug. Middenin de stad dus op twee steenworpen van de ACU. Daar komen X-Raiders, Searching For Relief, Abdomen en gastheren Wildebeast de boel verbouwen.

Dat laatste is tot nu toe drie keer gelukt, met veel goede bands, in een goede sfeer, bier, bbq-voedsel en voor weinig. Alle reden dus om 21 september uiterst dik in de agenda te kalken. De bands: X-Raiders was eerst Rectum Raiders, maar is verder precies hetzelfde. Je krijgt dus knettergoede en retestrakke metal, met komkommers en andere sfeerverhogende ongein. Abdomen was vorig jaar een van de beste bands van de Popronde. De Friezen zijn uitgegroeid tot een steengoede noisy post-punkband. Searching For Relief uit Amsterdam is ook noisy, maar dan met de post hardcore en Southern rock ’n roll. De gastheren kun je verder ook kennen van de Popronde en van luide, heavy rock ’n roll-gigs.

Beastfest IV
Dat wordt weer beestachtig genieten op de vierde editie van Beastfest. Waarschuwing: Er is in Stichting Moria op 21 september slechts plek voor 150 gelukkigen. Tickets kosten €10 en haal je via deze link.Deel dit artikel