Astrosoniq - Big Ideas Dare Imagination, de tracklisting

Astrosoniq – Big Ideas Dare Imagination, de tracklisting

Het gonst alweer een tijdje rond Astrosoniq, vooral op Roadburn kwamen een hoop mooie verhalen van de band los. Zo weten we dat de legendarische spacerockgroep uit Oss een nieuwe plaat heeft liggen. Gisteren plaatste Astrosoniq het artwork online (zie hiernaast) en zo weten we nu ook dat die zesde langspeler Big Ideas Dare Imagination gaat heten. De post ging vergezeld van de belofte dat de plaat van de Wizards of Oss in ‘a few more weeks’ uit gaat komen.

De wandelgangen beloofden ook dat de plaat opgedragen zou worden aan Bidi, boeker, promotor en zesde bandlid die een jaar geleden onverwacht overleed. De tracklisting en vooral de lijst met medewerkers aan de plaat onderschrijven dat. De harde kern van Astrosoniq bestaat tegenwoordig uit gitarist/bassist Ron van Herpen en drummer/producer Marcel van de Vondervoort. Zij krijgen op Big Ideas Dare Imagination gezelschap van vertrouwde, bijna vaste krachten als Fred van Bergen (vocalen) en RJ van Gruijthuijzen (vocalen en bas). Verder leveren een bijdrage: Rob Martin (vocalen, ook bekend van RRRags en ex-Bliksem), Peggy Meeussen (ex-Bliksem), Joris Dirks (oa ex-The Liszt, Agua de Annique), Otto Kokke (saxofonist oa Dead Neanderthals, MNHM), plus Fred Händl en Mark Watson.

Van Herpen, Van de Vondervoort en Rob Martin werkten recent al samen op de plaat van RRRags (recensie hier), de nieuwe jamband die zich op Roadburn ook meteen live sterk liet zien.

Marcel van de Vondervoort tekent zelf voor de productie en de plaat is gemasterd door Pieter Kloos in The Void Studio. Het is de bedoeling de release ook op vinyl uit te brengen. Voor de release tekent het Duitse Van Records. Het is inmiddels negen jaar geleden dat het laatste album Quadrant uitkwam via Exile On Mainstream Records (distributie door Suburban). De laatste jaren liet Astrosoniq al meer levenstekenen los, zo speelde de groep in 2015 op Woolstock en leverden de Wizards of Oss in 2016 een bijzondere set op Roadburn (zie hieronder). Wordt snel vervolgd.

Inmiddels staan alle releases van Astrosoniq ook op Bandcamp, waaronder deze klassieker:Deel dit artikel