Foto: Marta Van Velde Klement

Het is alweer meer dan drie jaar geleden dat het Haarlemse postrockcollectief All Shall Be Well hun ep GEELZWART uitbracht, een re-interpretatie van werken van Beethoven en Edvard Grieg. Daarvoor had de band al twee langspelers op zak, namelijk BLAUWGEEL(2014) en ROODZWART(2011). Als je naar de volledige naam kijkt, is het een hele mondvol wellicht; All Shall Be Well (And All Shall Be Well and All Manners Of Things Shall Be Well) klinkt bijna cryptisch, als een verwarrend proloog van een episch verhaal. Maar het past uitermate goed bij waar de band voor staat in hun huidige discografie: verhalende, instrumentale postrock die overloopt van melodie en melancholie. Een lijn die met het nieuwste epos ZWARTGROEN nog eens versterkt wordt.

Sterker nog, ZWARTGROEN, dat op 14 maart in Patronaat gepresenteerd wordt met een releaseshow, blijkt het wachten waard en legt de lat hoog voor Nederlandse postrock. Dat de band eerder al met …And You Will Know Us by the Trail of Death en 65daysofstatic getourd heeft, is dan ook terug te horen. Postrock die beeldschoon is, met cinematische composities en hevige climaxen. Zo is opener Let Me Steer, As I Am The Bigger Captain een machtige introductie die alle elementen samenbrengt, gevolgd door de rustieke muzikale vaarwateren van I Will Guide You Over the Oceans and Across Troubled Lands. Met het avontuurlijke Nothing To Go Home To, Nohing There To Come Home For, No Home To Return To bereikt de emotie het hoogtepunt, eindigend in een furieuze muur van gitaren.  ZWARTGROEN wordt gepresenteerd met een releaseshow in thuishaven Haarlem, te Patronaat samen met Grey Lotus, wat garant staat voor een visueel artistieke show. Scoor dus gauw nog je ticket via de website.

 

ZWARTGROEN is verkrijgbaar via Bandcamp op vinyl en cd, en naast Patronaat staat de band ook op 18 april in Poppodium Duycker en 21 mei in ACU Utrecht als support voor een exclusieve Black Earth Presents show van We Lost the Sea en Solkyri, check het event hier.Deel dit artikel