Artwork: Loudmouth

Artwork: Loudmouth

De Never Mind The Hype presenteert gelimiteerde 7” met Richie Dagger en NEED komt naar je toe! De jongens gaan op tour om dat fraaie schijfje met even fraai artwork van Loudmouth te promoten. De data vind je hieronder. Ter plekke kun je meteen die 7″ kopen!

En de 7″ kun je ook bestellen door te mailen met contact@nmth.nl

Richie Dagger & NEED live:
18 dec Music City, Antwerpen (w/ Partisan)
26 dec Pacific Parc, Amsterdam
9 jan dB’s, Utrecht
23 jan Area51, Eindhoven (w/ Areas)
30 jan Patronaat, Haarlem (zonder Richie Dagger)

Richie Dagger heeft de plaat uit, luister City Dwellers hier:

20 september:
Die presentatie op Incubate in Sounds Tilburg met Richie Dagger live, die zag er dus zo uit!

15 september:
NMTH maakt doelstelling talentondersteuning zichtbaar!

En wederom een nieuwe mijlpaal in het korte bestaan van ons platform. Naast het publiceren van de heetste nieuwtjes over de grootste artiesten, zetten we ons ook expliciet in voor nieuwe en onbekende talenten. Om dit streven kracht bij te zetten, lanceert NMTH een 7” split-single met de bands NEED en Richie Dagger. De presentatie van deze gelimiteerde single, wordt ondersteund door een showcase van Richie Dagger tijdens Incubate Festival, op woensdag 16 september om 17:00 uur in platenzaak Sounds in Tilburg.

 

De 7” single

Never Mind The Hype heeft talentondersteuning hoog in het vaandel staan. Zo worden niet zelden de meest ‘cutting edge’ genres en nieuwste bands uit binnen- en buitenland een podium geboden. Tevens hebben we 25 bands uit de Popronde selectie ‘geadopteerd’ om deze meer exposure te geven. ‘De in ons eigen beheer uitgebrachte 7” single is een verdere concretisering van de wijze waarop we graag willen werken: ‘Hands on’ en met directe en duurzame verbintenissen met artiesten, de industrie en de community’, aldus algemeen manager Waldo Volmer. ‘We zien dit als een hele sterke vorm om uiting te geven aan onze doelstellingen. Als we dekkende financiering kunnen vinden voor dit project, willen we er een serie van maken. Het heeft een hoog punk en DIY-karakter, mede dankzij het rauwe artwork.’ (Door Loudmouth, bekend van o.a. Best Kept Secret en Le Guess Who?). 

 

Richie Dagger

De afgelopen jaren was het vrij stil rondom de Tilburgse band. Maar zeker is dat er de komende maanden een hoop staat te gebeuren. Als eerste een nieuw album dat eind dit jaar uitkomt. “Donkerder, langere nummers, meer jaren 80 invloeden ook. Post-punk zou ik het niet willen noemen, maar het gaat wel die invloeden hebben.” Aldus gitarist Chris Blankers. Daarnaast staan ze ook nog een keer geprogrammeerd op de Incubate donderdag in de Stadskelder. Sowieso kan je daar de gehele Incubate terecht voor je dosis rauw gitaargeluid, de gasten van Richie Dagger hebben de hele week een soort curatorsrol. “We gaan zelf platen draaien en er staan ook bands geprogrammeerd die we zelf vet vinden. Dus veel garage, punk, en psychedelic.” 

Check een impressie van de presentatie in Sounds:

 

NEED

Veel nieuwer dan deze band gaat het niet worden. Achter de schermen is afgelopen periode druk gewerkt aan de eerste release, die gepland staat voor medio oktober, en de band bracht vorige week eerste boreling In My Hand naar buiten. NEED is een nu nog redelijk obscuur gezelschap, bestaande uit (ex-)leden van bands als Aux Raus, No Turning Back en Brat Pack. Wat deze combinatie muzikaal oplevert? ‘NEED klinkt als een soort kruising tussen Danzig en The Wipers, gecombineerd met de grofheid van The Stooges’, tekenden de collega’s van Noisey vorige week al op. Wij kunnen dat enkel onderschrijven en kijken uit naar meer werk!

 

 

 Deel dit artikel