Chauffeur

Ook hier bij NMTH zitten we volop in de zomertijd, ondanks het gebrek aan festivals. Want qua releases komt er altijd genoeg binnen, neer klotsend op onze digitale deurmat als een golf op een goudgeel strand. Zo ook de afgelopen week. Daarom verzamelden we weer een aantal nieuwe releases om je brakke zondagmiddag mee op te peppen, lekker op het balkon of in de tuin met een biertje erbij, en uiteraard de speakers op hoog volume. Met vandaag op de radar een single van Popronde NMTH-Talent Chauffeur, twee nieuwe ep’s van Neuk! en KrachtStroom, een coversong van brass/stonerrockers ¡PENDEJO! en een late ontdekking van het Utrechtse Crazed.

Chauffeur – What’s Going On
Onze eerste kennismaking met dit duistere duo was in 2019, toen ze met hun zelfgetitelde ep in het Bruut Nationaal Product belandden. Maar nu met de Popronde in het vooruitzicht wordt het een periode van doorpakken, met de single What”s Going On vers van de pers. Een voortzetting van hun eerste ep, waarbij de track uitblinkt in een donkere atmosfeer en hakkende uitbarstingen. Denk aan aangenaam deprimerende post-hardcore met een emosaus, die hard binnenkomt. Maak dus gauw kennis met een van de 30 bands die je niet mag missen tijdens Popronde 2020 en beluister What’s Going On via:

Neuk! – Ongeregeld Heden
Neuk! is terug! Veteranen uit de Nederlandse rapcore scene inmiddels, die alweer in 1997 begonnen en een drietal albums neerpenden tot hun stop in 2006. Maar al enkele jaren is de Amsterdams/Hoofddorpse band weer bijeen, wat resulteerde in het album Bloedend Hard en nu sinds afgelopen vrijdag de glanzende nieuwe ep Ongeregeld Heden. En die mix van Nederlandstalige hardcore, rap en punk op z’n Hoofddorps komt nog steeds heerlijk hard en onbeschoft binnen. Troef hierbij zijn de midtempo grooves die de leidraad vormen, omlijst door de venijnige raps en hardcore shouts van Bastiaan en Carsten. Springwaardige tracks dus, met rouwdouwers als Grappen, Niemand Thuis en Geef Me Iets. ‘Fuck die wereld, we komen hem vernielen!’, aldus Neuk! En zo is het maar net:

Crazed

Crazed – Game Over
Het debuutalbum van deze Nieuwegeinse metalband is alweer twee maanden uit, maar kwam enkele weken terug pas op ons pad. Crazed speelde eerder al met brute nationale acts als Kid Harlequin, 2 YEARS en Despicable Heroes en hebben door de jaren heen al aardig wat ervaring op zak. Game Over is dan ook een amalgaam van invloeden, geïnspireerd door bands uit het gehele metalspectrum, van Deftones tot Lamb of God, Pantera tot Alice in Chains, met als resultaat een mix van groove, thrash en zelfs een beetje stoner. Met nummers als Rise In Rage of Daggers is het dan ook direct aan, dankzij vernuftige thrashriffs en uptempo ritmes. Tracks als Summoning Smoke en The Brittle Wall of Dreams doen dan weer denken aan bands als wijlen Nevermore, dankzij de zang van Jasper van der Linden. Duidelijk is te horen dat de heren hard gewerkt hebben aan de plaat, en Game Over verdient dan ook een luisterbeurt via:

¡PENDEJO! – Tuyo
De Amsterdamse heavy brass/stonerrockers van ¡PENDEJO! hebben eveneens niet stil gezeten tijdens de coronacrisis. Sterker nog, ze hebben de tijd genomen een cover ep genaamd Toma te produceren, waarvan het eerste wapenfeit een herbewerking van de Narcos soundtrack is. Met Tuyo, inclusief video deels opgenomen tijden The Isolation Sessions, geven deze verdraaide pendejo’s er een geheel eigen gezicht aan. Bekijk hem hier:

KrachtStroom – Gemengde Gevoelens
Eerder bracht het Amsterdamse KrachtStroom al de single Idenititeit uit, maar nu is daar de volledige ep Gemengde Gevoelens. Garagerock die de naam eer aan doet, charmant rammelend en rollend. Zoals bijvoorbeeld het genietbare Alles Kapot, dat een boze brief lijkt neer te pennen naar de politiek. Check die ep hier:Deel dit artikel