Met Halloween voor de boeg vanavond even een perfecte manier om alvast in de stemming te komen. Jawel, we verzamelden weer een mep heav binnen-en buitenlandse bangers om je laatste middaguurtje mee door te komen. Klik dus vlot je favoriete biertje open en luister hier naar nieuwe tracks van Rats and Daggers, Lethvm, Grafjammer, I Saw the Deep, Operation Hurricane en Mantis: 

Rats and Daggers – Pulp Video
Eerst maar eens beginnen met twee Utrechtse bands, te weten Rats and Daggers en Grafjammer. Eerstgenoemde bracht gisteren Pulp Video uit. De tweede single van dit trio klinkt net als Vampires (eerder nog in de primeur bij ons) weer veelbelovend. Heerlijk crunchy, DIY style punk en rock-‘n’-roll waarbij de ritmesectie in het oog springt dankzij een ronkende bas en rollende drums. Als kers op de taart een refrein dat heerlijk blijft hangen. Krijg de tekst ‘I like to watch pulp, pulp, pulp video’ maar eens uit de koker:

Grafjammer – De Bijlman van Trecht
Het is zover: Grafjammer heeft een nieuwe plaat op komst! De black metalbazen uit de Utrechtse underground behoren nu tot het roster van het toepasselijk genaamde Folter Records, die hun nieuwe album De Zoute Kwel op 18 december uitbrengt. En nu is daar het eerste voorproefje van de plaat genaamd De Bijlman van Trecht. Wie bekend is met de band weet dat je tekstueel veel gruwelijke verhalen uit de Nederlandse geschiedenis kunt verwachten, gecombineerd met een flinke dosis zwartkomische woordspelingen ‘rechtstreeks uit het kontgat van de stad.’ De black metal is heerlijk traditioneel en rauw, soms hevig blastend om vervolgens weer te verrassen met een welgemikte spanningsopbouw halverwege, aan elkaar gegromd door de heerlijk rochelende strot van de frontman. Kortom, pre-order maar alvast de cd via Folter Records, en check hier de lyric video van De Bijlman van Trecht:

Lethvm – Confessions
Oef, komt deze even hard binnen! Lethvm is een Belgische sludge/doom metalband die eerder al twee vernuftige krakers genaamd This Fall Shall Cease en Acedia naar buiten bracht. Maar inmiddels hebben ze nieuw werk geschreven, wat heeft geleidt tot een nieuwe video voor de track Confessions. IJzingwekkende sludge met een post-metalrandje die zich laat kennen door een mix tussen cleane zang en screams, vergelijkbaar met landgenoten Amenra. De riffs zijn emotioneel en hakkend en worden prachtig bijgestaan door loeizware drumpartijen, eindigend in een aangenaam atmosferische climax. Bekijk en beluister die track hier:

 

I Saw the Deep – Lead the Way // Across the Crystal Tundra
Tijd voor wat heavy rock uit die mooie stad achter de duinen. I Saw The Deep zagen we eerder al in het Bruut Nationaal Product verschijnen met het vernuftige Villain, en nu is daar de nieuwe dubbelsingle Lead the Way // Across the Crystal Tundra. De muziek komt voort uit een succesvolle campagne via Voordekunst, wat de heren de mogelijkheid gaf om nieuwe muziek op te nemen. En dat klinkt niet mis! De sound is een stuk zwaarder en de songwriting een stuk complexer. Luister maar eens naar het epische Lead the Way met toffe riffs, sterke zang en verrukkelijke gitaareffecten richting het einde. Across the Crystal Tundra is dan weer instrumentaal en atmosferisch. Kortom: een goede voorbode van wat komen gaat met deze Hagenezen. Beluister hem hier:

Operation Hurricane – Lose Control
Het jonge trio Operation Hurricane is alweer aan de derde single toe dit jaar. Met Lose Control laten de pseudo grungers opnieuw een lekkere track horen, inclusief een performance video geschoten in Poppodium Phoenix te Breda. Lose Control kenmerkt zich door een stevige riff die het refrein omlijst, terwijl de coupletten een kalmere toon laten horen. Let ook op de bridge waarbij die hoofdriff extra lekker binnenkomt:

Mantis – Hessian
De Middagbangers sluiten we af met een Belgische beuker hierzo! Mantis omschrijft zich als een post-everything band, en dat is te horen. Met Hessian hebben de heren namelijk een bulderende nieuwe single uit, die boordevol emotie en breekbaarheid zit maar tegelijkertijd uitermate heavy uit de hoek komt. Niet voor niks dat Mantis geïnspireerd is door bands als As I Watch You From Afar en Russian Circles. De track is een derde in een reeks singles dit jaar, dus aarzel niet en check ook meteen het vorige werk:Deel dit artikel