Rats and Daggers @ Clash of the Titans 2020, foto: Reinier van Olderen

 

Het begon goed voor Rats and Daggers eerder dit jaar. Want niet alleen organiseerde het Utrechtse drietal in oktober nog Beware the Banshees, een dikke punkavond in Cultureel Centrum Moira waarbij Metro 52, Wet Boys en Get Jealous rockten voor het goede doel (Women Skate The World), maar wonnen ze ook nog eens de voorronde van Clash of the Titans. Om voor de hand liggende redenen laat de (halve) finale nog even op zich wachten, maar hier bekijk je alvast een opname van die show. In het verlengde hiervan: tijd voor een allereerste officiële single! En dat vakkundige staaltje sludgey punk genaamd Vampires hoor je exclusief bij ons, dus laat alles even vallen en check die track hieronder. 

Een voorstelronde is even op zijn plek: Rats and Daggers is een drietal bestaande uit gitariste Imara Speek, bassiste Nienke van Duuren en drummer Ray Kornet. Wat opvalt aan Vampires is dat zowel Imara als Nienke de vocalen voor rekening nemen, wat zeer fraai tot uiting komt, van de gezongen back and forth coupletten tot het rauwe refrein. ter conclusie: Vampires is een groovende punktrack met snerpende minisolo’s en een smerige riff, begeleidt door een brommende ritmesectie. Aldus de band: ” Het nummer vertelt een verhaal over foute vrienden, gewikkeld in een metafoor over vampieren.” In zijn totaliteit dus zeker niet mis, met heldere productie als kers op de taart. Beluister Vampires via:

Vampires is naast Spotify ook te streamen via Apple Music en Google Play. Blijf op de hoogte van Rats and Daggers via Facebook en InstagramDeel dit artikel