Sleazefest 2016Dit wordt zo’n beetje het makkelijkste stukje van het jaar. Hoe simpel is het om een festivaltip te schrijven over een van de leukste, wildste, rauwste en geilste feestjes van vorig jaar? Doodsimpel. Sleazefest 2016 is aanstaande mensen en vrijdag 19 augustus (‘vieze vrijdag’ gedoopt) is het zover: 8 bands en 7 dj’s bezorgen je “de meest swingende rockabilly, stammende garagepunk, trippy psych en knallende garage & beat ooit”, zo belooft de organisatie. Die (aka Björn en Daan van zZz) zorgt voor een meer dan treffende omlijsting, bestaande uit vuurwerk, bbq, de Pussy bar, koud bier, tequila, het strand en de zee!

De zee? Sleazefest ligt gewoon aan zee?! Zeker wel: je vindt het smerigste festijn van het jaar in strandtent Timboektoe aan de Noordpier in Wijk aan Zee. Alle reden om eerst even van de surf en het zwemwater te proeven, alvorens je via de vettige bbq doorstart naar Sleazefest, dat ook over de spelregels niet heel ingewikkeld doet: “De eerste band begint om 22.00 uur, de laatste als de zon opkomt. Wees er snel bij want vol is vol. Crash/afterparty/kampeer/contemplatie ruimte is er te over in de omringende duinen.”

B A N D S
Net als vorig jaar is er weer een onwaarschijnlijk smerig achttal bands bereid gevonden om het affiche te bevuilen. We noemen: de allerlaatste show van Peter Pan Speedrock in Timboektoe (we weten niet zeker of de plannen om voor de gelegenheid als ‘Peter Pan Seedrock’ aan te treden op waarheid berusten… maar wat waren ze goed op Last Night On Earth!!), Weird Omen (garage rock ’n roll) uit Frankrijk, onze Amersfoortse Popronde-garagetroef Ego Dreams, de ons volslagen onbekende Alice Ultra, one-man garage band Ottoboy, The Fake O’s (van die niet zo neppe punkrockers uit Grunn), de in redelijk onbescheiden kring redelijk legendarische Mokumse bluegrass/rock ’n roll-jongens van The Pedro Delgados, en Yeah! Yeah? Ja, zo heten die gasten echt, want handig en zo.

Dat dus. Er is eigenlijk geen legitieme reden om er niet bij te zijn, tenzij je net als ons zo stom bent geweest om je in te laten huren om op Lowlands te werken… Au. Maar Björn Ottenheim zou Björn Ottenheim niet zijn als ie daar niks op bedacht had: “We zetten pendelbussen in vanaf Lowlands jonguh!” Voor 25 euro word je vrijdagavond om 22.00 uur op Lowlands opgehaald en ’s ochtends om 8.00 uur weer afgeleverd.  Nice. Kat in het bakkie.

Stukje voorpret van de organisatie

Stukje voorpret van de organisatie

Van die onbetaalbare 'Sleazefest, je had erbij moeten zijn' momenten

Van die onbetaalbare ‘Sleazefest, je had erbij moeten zijn’ momenten

Hadden we al gezegd dat ze vrijkaarten verloten onder mensen die zich aanmelden voor het Facebook-event? En dat het vorig jaar waaaaaanzinnig EN zo goed als uitverkocht was? Nou dan!

‘Enne: Pussybar, wat moeten we ons daarbij voorstellen?’ Nog een impressie voor je bakkes:

De Sleazefest Pussybar is open

De Sleazefest Pussybar is open

 Deel dit artikel