Locrian uit Chicago, Illinois

Locrian uit Chicago, Illinois

Locrian mensen, uit Chicago, komt naar Utrecht en we gaan je nu uitleggen waarom dat memorabel is. De naar ‘een diatonische toonladder’ vernoemde band is elf jaar actief en heeft in die tijd zeventien (!) albums met een interessante vergaarbak aan black metal, noise en drones over ons uitgestort. Sommige van die albums bestaan uit splits met bands als Horseback of Mammifer of uit twee nummers van ieder circa 12 minuten, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. Dat geldt ook voor de muziek, het is knap hoe de Amerikanen tegelijk zo ijl en duister, zo experimenteel en meeslepend, zo post-rock en black metal kunnen klinken. Laatste album Infinite Dissolution (2015) staat garant voor een veelbewogen, intense reis van 9 nummers en 47 minuten.

Maar laten we je niet vergeten te vertellen dat je beide bands in het kader van concertserie/religieuze organisatie Footprints In The Void op donderdag 14 januari al kan zien in De Helling, Utrecht. Dat is al snel, dus het is zaak om snel de prijsvraag te introduceren en – voor jou – om rap te reageren.

Hoe kom je aan een van die setjes van 2 kaarten dan? Simpel: geef aan waarom Locrian + TBHR voor jou zo’n bijzondere combinatie is en mail je antwoord uiterlijk maandag 11 januari 10.00 uur naar contact@nmth.nl!

Locrian dus. Wij vermoeden dat fans van bands als Liturgy, Ulver, SUNN 0))), Deafheaven en Godspeed de groep uit Chicago, Illinois zeker zullen waarderen. Luister hierboven naar dat album. Vergeet ook zeker de vorige platen niet, bijvoorbeeld Return To Annihilation (2013) met machtige nummers als de titelsong en het magistraal opgebouwde epos A Visitation From the Wrath of Heaven.

Voor nu is hier de clip van Heavy Water van het laatste album:

The Black Heart Rebellion maakte diepe indruk op zondag van de jongste Incubate in Little Devil. De Gentse formatie ging van hardcore naar een broeierige, duistere sound met bizarre instrumentatie die je zou kunnen labelen ergens tussen folknoir en ambient. Nog meer indruk maakten ze met hun derde plaat ‘People, When You See The Smoke, Do Not Think It Is Fields They’re Burning’, die ondanks de titel en de late release (29-10) nog in veel jaarlijstjes terecht kwam. En terecht, luister hier waarom:

,/center>

Mensen die naar Eurosonic gaan hebben geluk: zij kunnen The Black Heart Rebellion woensdag de 13e even na middernacht zien in Der AA Theater.

 

The Black Heart Rebellion op Incubate 2015

The Black Heart Rebellion op Incubate 2015, foto Ingmar Griffioen

 Deel dit artikel