Wildebeast, foto Susie Q Muller

Wildebeast, foto Susie Q Muller

‘Bright Smiles’, de eerste single van Wildebeast, knalt zo je woning en schedeldak binnen. Dat is ook niet zo gek vanwege die beestachtige video, met brute livebeelden uit de Stadstuin, waar de Utrechters deze zomer het eigen Beastfest plat speelden. Slim om daar meteen wat beelden te schieten voor een video, maar waar zijn die beelden van die gruwelijke burgers dan?! Belangrijker: ‘Bright Smiles’ is het eerste geluid van de debuut-EP Ignite, die in principe al af is en naar verwachting in mei het licht zal doen. Denk aan vlammende, luide rock ’n roll van vijf hyperactieve gasten uit de Domstad.

Wildebeast?
Jorn Voshol en Jan Willem Paasse, resepectievelijk de bassist en de gitarist, speelden eerst al samen in een studentenband en dat klikte als een idioot wegens de gezamenlijke verslaving aan harde muziek. Bands als John Coffey, Every Time I Die en Frank Carter & The Rattlesnakes wezen ze nog nadrukkelijker in de juiste richting: Daar moest Nederland verdikkeme meer van hebben van die vlammende rockmuziek en wilde live-rituelen. Eigenlijk is het Beastfest(ijn) ook vanuit die evengelische gedachte begonnen. En het werkt: de tweede editie – met vijf bands voor evenveel grijpstuivers – verkocht gewoon uit. Logisch ook, met ook The Kendolls, Tusky, Rhinorino en Screw Houston op de line-up.

Ze spelen verder ook met de nodige regelmaat, we zagen ze pas nog The Skiff in Hilversum afbreken, en dit jaar gaan ze dat alsmaar heter wordende ijzer eens smeden. EP Ignite moet vijf nummers gaan tellen en het snode plan is om er iedere maand eentje uit te brengen. Doel is om zo op te bouwen naar een releaseshow in mei in dB’s en een aansluitend tourtje, waarvoor al aan een aansprekende Zweedse collegaband is gedacht. Vandaag is dan die eerste single officieel in de wereld gesmeten en je hoort ‘m uiteraard eerst op Never Mind The Hype, thuishaven voor de zwaar getalenteerde en aanstormende groepen.

Check eerst de op Beastfest II opgenomen videoclip van Bright Smiles:Deel dit artikel