The Mighty Breaks, foto: Kamiel Scholten

The Mighty Breaks, foto: Kamiel Scholten

Ja, waarom eigenlijk en heten die Haagse garage-gastjes niet gewoon The Breaks? Nee, die heten al even The Mighty Breaks en ja; ze maken nog steeds hele fijne garagerock en psychbeat met orgel. Wat er wel nieuw is? De naam dus én bassist Joris Zuiddam, iemand die al heel lang met Bart van der Elst, Thomas Foster en Olivier Schiphorst bevriend is, ook aardig aan snaren bleek te kunnen plukken en zodoende ingelijfd is. Vier man sterk uit Voorschoten is het tegenwoordig en daarom heet het nu ook The Mighty Breaks.

De jongens hebben meer gezonde ideeën in huis: zo houden ze van garagerock in de stijl van helden als Ty Segall en Black Lips. Ook snappen ze dat dat soms rammelende genre best een orgel kan gebruiken (ja, dat wist Green Hornet al!) en dat het fijne liedjes niet in de weg hoeft te zitten. Dat kon je al horen op laatste opname People Of The Sun en de 4-track Something New EP uit begin 2014. Die eerste track stamt ook alweer uit januari…

Er zit dan ook wel wat nieuws in de koker, maar volgens gitarist Thomas Foster is de band dusdanig kritisch op de eigen verrichtingen dat we nog even geduld moeten hebben. “Maar we zijn dus wel hard bezig nieuwe gave nummers te schrijven!!” Cool. Veel van dat materiaal kun je al bewonderen, want het is zoals de jongens in hun Popronde bio schreeuwden: “LIVE IS WHERE IT’S AT! SO COME ON UP, JUST TO GET DOWN!”

POPRONDE
Je staat ook te springen om The Mighty Breaks te bewonderen? Dat komt mooi uit, over een paar uur staan ze op Popronde Groningen in Het Pakhuis:

23.45u – The Mighty Breaks – Het Pakhuis, Peperstraat 8-12

Vervolgens kun je ze nog minimaal twee keer bewonderen (hoewel wij uiteraard pleiten voor meer boekingen):

10-10: De Flapcan, Popronde Haarlem
07-11: Club Vibes, Popronde Rotterdam

Meer The Mighty Breaks op Facebook, Twitter, Instagram en Soundcloud.Deel dit artikel