Shaemless, foto Kirsten Heskamp

Potverdorie, wat is dit een album die je even wakker schudt, zo op de laatste uurtjes van de vrijdagmiddag! De eerste dikke garagepunk knaller van eigen bodem dit jaar is al binnen, en die is van de Limburgse rouwdouwers Shaemless. Eerder debuteerden we al de singles White Statues en Appreciate, maar vandaag is daar SUUZ, een debuutplaat die laat horen dat Shaemless elk moment uit de startblokken kan knallen. En die luister je per direct hier!

Crowdfunding en subsidies
Het is een probleem waar veel bands na twee jaar zonder concerten tegenaan lopen: gebrek aan financiering voor een nieuwe release. Shaemless besloot daarom een crowdunfingactie op te zetten, die tevens succesvol was! Met vervolgens behulp van wat nuttige subsidies als Sena Performers Muziekproductiefonds en Music Support Gelderland, zorgt het ervoor dat we eindelijk het debuut voor de kiezen hebben. Gelukkig maar, want met een productie van Matthijs Kievit en een mastering door Alex Geurink, klinkt SUUZ als een tierelier, eentje waarmee de band gauw genoeg de weg op moet.

Post-punk op je smoel
Simpelweg hardgaan, dat is de basis van waaruit SUUZ opereert. Maar wel met veel verfijning. Post-punk en garage gemuteerd tot een noisy totaalpakket die je gehoorstelsel een optater geeft. Hoor maar eens hoe een track als Build Up The Shame maar olie op het vuur blijft gooien, met aanzwellende noisepartijen en effecten. Of het wervelende Picnic Panic, die het ongetwijfeld goed zal doen live. Het gure Less Head is er ook zo een, die langzaam maar zeker opbouwt naar een verpletterende pay-off. Dikke pluim aan het gitaarwerk op de plaat, dankzij het gebruik van trippy slide-effecten en andere foefjes. Zelfs een viool blijft niet uit op het magistrale Fingerlicking. Kortom, stuk voor stuk hallucinante en gevarieerde tracks, gemaakt om live te horen in een kelder dampend van het zweet. Duimen dat het maar gauw genoeg gaat gebeuren, tot die tijd check je SUUZ hier:Deel dit artikel