Aan de vooravond van een mogelijk nieuwe lockdown, is er geen betere troost dan het beginnen van je vrijmibo veilig thuis, met bakken nieuwe muziek door je speakers. Yes, we verzamelden weer een aantal dikke releases voor je om die tranen enigszins te doen drogen na het vooruitzicht van een onvermijdelijk doemscenario. Klik dat biertje open en dompel je even onder in gloednieuwe video’s en singles van Cashmyra, killthelogo, Summersile, Fire Horse en Velveteen Rabbit.

killthelogo – Buy More Sh!t
We schreven eerder al over killthelogo, de nieuwe band ontstaan uit calibre, een hardcore groep die rond de eeuwwisselingen aardig wat bombarie teweeg bracht. Buy More Sh!t volgt de vorige singles Riot As One op en is weer een venijnige aanslag op de oren evenals het kapitalisme van vandaag. Met diverse grijnzende politici in beeld bekritiseert de band het schaamteloos vergaren van alle rijkdom in de wereld, eentje waarin de industrie moeiteloos je gegevens verkrijgt om je consumptiegedrag te beïnvloeden. Muzikaal ligt het ergens tussen de rap metal explosies van Rage Against The Machine en de vurige hardcore van het ondergewaardeerde Shelter, een to-the-point knaller van een track dus. Hieronder te zien, en afkomstig van hun nieuwe plaat Reset die op 26 november digitaal uitkomt en in februari in diverse fysieke formats. Check hem hier:

Cashmyra – Stockholm (live at De Bolder)
Vorige week kwam het poetische post-punkduo met het eerste deel van hun dubbelsingle aanzetten, genaamd Toekomst. En vandaag, voorafgaand aan hun show op Popronde Alkmaar (helaas voorlopig de laatste), droppen de Groningers het tweede deel, genaamd Stockholm. Volgens Cashmyra een verwijzing naar het welbekende Stockholm syndroom, maar dan in relatie tot de liefde: ‘‘Hebben al onze geliefden niet gewoon een klein beetje een stockholmsyndroom? Ik heb je niet nodig, wil je gewoon naast mij, sorry van je syndroom, ik geef je toch eten en liefde?” De track is opgenomen in De Bolder op Vlieland tijdens het Hit The North traject, en is opnieuw weer een heerlijk schurende post-punktrack geworden, sfeervol in beeld gebracht en weer een goede weergave van de live energie die Cashmyra steevast teweegbrengt. Check hem hier:

Summersile – Nothing But Hate
Nog niet bekend met Summersile? Daar komt dan nu verandering in! De band maakt een erg lekkere mix van emo, punk, alternative en een vleugje post-hardcore, afkomstig uit Breda. Nothing But Hate is de tweede single van hun opkomende EP May I Present Myself en gaat tekstueel over personen die je met hun toxische persoonlijkheid in een negatieve spiraal proberen te trekken. De keerzijde is echter een positieve: je komt er sterker en bewuster uit. Dit is gegoten in een aangename uptempo track, bijeen geknoopt door knapperige riffs en een catchy refrein. Check hem hier:

Fire Horse – Fire Horse
Debuteerden we amper twee weken nog een nieuw project van Peter ‘Pedro Speedrock’ van Elderen, is daar nu alweer de volgende muzikale vondst. Jawel, naast de stoner van TankZilla, de speedrock van Peter Pan en de gotische darkfolk van The Blackest White Orchestra is daar nu ook Fire Horse, een erg lekkere rockband met naast Peter ook nog eens zanger/gitarist Kevin Stunnenberg (Birth of Joy) en drummer Guy Pek (Grenadeers). En verdomd, wat klinkt ook dit weer heerlijk! Fire Horse maakt onvervalste heavy rock die keiharde groovet, en met deze eerste single vlammen ze er meteen op los. We horen vlagen QOTSA en Them Crooked Vultures, stukjes Kadavar en grunge ondertonen a la Soundgarden en Pearl Jam. Dat het niet alleen muzikaal menens is, blijkt ook uit hun contract bij Suburban Records, dat ze met hun eigen bloed ondertekend hebben. Vette shit dit:

Velveteen Rabbit – Good Sorcery
Velveteen Rabbit blijft in hun nog korte bestaan maar lekker doen wat ze leuk vinden. Ze droppen Ladyboi al gestaag singles, en vandaag is het opnieuw zover. En alweer toont deze een hele andere kant van de band. Tot nu toe hoorden we punk, sludge en avantgarde langskomen, maar met Good Sorcery laten de Utrechters een haast doomy variant horen, die ons doet denken aan bands als Avatarium. Erg fraai weer, en nu te horen via:Deel dit artikel