No Turning Back op The Sound Of Revolution, foto Dave van Hout

No Turning Back op The Sound Of Revolution, foto Dave van Hout

We zijn nog ‘een beetje’ aan het bijkomen van een heftig NMTH-weekend met een meer dan geslaagde eerste Doomstad avond in EKKO en een dag later de eveneens uitverkochte NMTH presents Iguana Death Cult in Pier 15. Niet te lang op twee oren liggen, want het gaat deze week alweer vol aan met bijvoorbeeld het fijne hardcorefestival Northcote in Dordrecht en de winterse Sleazefest op de Amsterdamse NDSM-werf. Met Wormrot en Trivium komen de metaal-liefhebbers ook aan hun trekken en in Leeuwarden hebben ze een fraaie package naar Podium Asteriks gehaald met Mutiny on the Bounty, Future Old People Are Wizards en KIN. No rest for the wicked. 

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


 

TRIVIUM

DINSDAG 21-02 MELKWEG, AMSTERDAM

SUPPORT: SIKTH + SHVPES

Deze heren uit Orlando, Florida lijken met elk album een andere insteek te nemen en de laatst verschenen langspeler Silence In The Snow vormt geen uitzondering. De zevensnarige gitaren worden weer uit de kast gehaald en zanger Matt Heafy duikt in een intensieve vocalcoaching wat resulteert in hun meest clean klinkende album tot op heden. Qua vocalen dan… Welke variant van Trivium je ook prefereert, dinsdag kan je ongetwijfeld je metal-hart volop laten kloppen in de Melkweg.

MUTINY ON THE BOUNTY + FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS

VRIJDAG 24-02 ASTERIKS, LEEUWARDEN/ ZATERDAG 25-02 COMPLEXITY FEST, HAARLEM
SUPPORT: KIN

Mathrock uit Luxemburg met uitgerekte synthetisch en elektronische soundscapes vergezeld door het duistere, meeslepende en unieke Future Old People Are Wizards uit het Belgische Gent. Ja dit wordt er weer eentje hoor! Vrijdag gooien we onze radiovriendelijke hersencentra graag het raam uit en op naar Asteriks in Leeuwarden dus. Kom op tijd en laat je in de dromerige stemming hypnotiseren door het Gronings-Britse KIN. Mocht je vrijdag verhinderd zijn? Mutiny On The Bounty is een dag later ook nog in Patronaat te vinden, als onderdeel van Complexity Fest 2017.

NORTHCOTE HARDCORE FESTIVAL

ZATERDAG 25-02 BIBELOT, DORDRECHT

BANDS: O.A. NO TURNING BACK, CRUEL HAND, BRUTALITY WILL PREVAIL EN NOG VEEL MEER…

Northcote brengt je een zaterdag vol onmisbare hardcore in de Dordtse Bibelot. We vieren sowieso het maar liefst 20-jarig bestaan van Nederlands eigen No Turning Back, gooien onze vuisten in de lucht voor het Amerikaanse Cruel Hand en het Engelse Brutality Will Prevail puts the “Bang” back in bangers ’n mash. Maar denk maar voor geen seconde dat het daarbij blijft! Check de event link voor de volledige waslijst aan internationale hardcore bands. Je zal zeker niet teleurgesteld zijn…

SLEAZEFEST WINTER EDITION

ZATERDAG 25-02 PLLEK, AMSTERDAM

BANDS: O.A. STEAL SHIT DO DRUGS, MIND RAYS, BONER PETIT EN MEER!

Geniaal, een ‘extra harde tepel editie’ van het meest sleazy festival van het land: Sleazefest Winter Editie! Met uitgebreide tip hier. Kom geilen op onder andere bands als Steal Shit Do Drugs, Mind Rays en Boner Petit (…heeft vast iets met de winterse kou te maken). Dus is het bruut hardcore-geweld van Northcote je iets te heavy zaterdag, dan is PLLEK in Amsterdam de pllace to be.

WORMROT

ZONDAG 26-02 DBS, UTRECHT

SUPPORT: FUBAR + BLACK DECADES

Grindcore lives. Zeker aanstaande zondag in dB’s, Utrecht wanneer Wormrot uit Singapore het hele pand met de vloer gelijk komt maken. Maar deze zondagse sloopsessie volbrengen ze niet alleen: partners in grind zijn Fubar en Black Decades. Dus niks “luie zondag” deze week… sluit je aan in Utrecht Zuilen en embrace the chaos \m/

 


Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendarDeel dit artikel