Textures op Amsterdam Metalfest, foto Rob Sneltjes

Textures op Amsterdam Metalfest, foto Rob Sneltjes

 

Ok, we geven je niet één maar twee kansen om de Franse garagerockers van Magnetix aan het werk te zien. Wat je ook doet, pak er eentje! Dat geldt eigenlijk ook voor de NL metal-grootheden Textures, die je niet elke dag meer op eigen bodem ziet tekeergaan. Kies je voor de Paaspop-zaterdag, dan kun je naast Textures meteen ook Suicidal Tendencies, De Staat, DOOL, Rectum Raiders, Donnerwetter, Fleddy Melculy en de tijdelijk herrezen punkrockers Undeclinable Ambuscade aan het werk zien.  Verder zien we morgen al de zanger van Boysetsfire in een hele andere gedaante Eindhoven in de fik zetten, gooit Sleazefest een Sleazefestje op vrijdag en moet je zaterdag in Nederland 3 in Wateringen (bij Den Haag) zijn voor het  gloednieuwe metalfestival Local Loudness.

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


 

NATHAN GRAY COLLECTIVE (SINGER OF BOYSETSFIRE)

DINSDAG 11-04 DYNAMO, EINDHOVEN

SUPPORT: THE DEVIL’S TRADE

Deze man is geen one trick pony wat bands betreft. We kennen hem al van Boysetsfire, I Am Heresy en Casting Out, maar hij houdt zich naast genoemde acts ook bezig met zijn solo-project Nathan Gray Collective. Het collectief komt dinsdag het verrassend duistere werk van de plaat Until Darkness Takes Us ten gehore brengen in Dynamo, Eindhoven. Duidelijk andere koek dan zijn eerdergenoemde projecten. Trap je live-week dus gelijk goed af en wees erbij.

 

TEXTURES

VRIJDAG 14-04 UNDERGROUND, LELYSTAD | ZATERDAG 15-04 PAASPOP, SCHIJNDEL

SUPPORT UNDERGROUND: EXTREMITIES + ATHENA’S WORD

Dat Textures wel raad weet met polyritmische metal was zeker geen geheim, het lijkt simpelweg in hun DNA te zitten. Nog een eigenaardigheid van de band die meerdere lagen kent, is hun tweeluik Phenotype – Genotype, waarvan het eerste gedeelte vorig jaar uitkwam. Het tweede gedeelte, Genotype, is volop in ontwikkeling en geen betere manier om hyped te worden (vooruit, af en toe mag het best) dan jezelf weer live helemaal omver te laten blazen door deze NL grootheden in de metalscene. De tour is al begonnen in het buitenland en raakt vanaf vrijdag Nederlands grondgebied met hun show in Underground in Lelystad.

 

SLEAZEFEST PRESENTS: UNE SOIRÉE ORGAZMIQUE

VRIJDAG 14-04 OT301, AMSTERDAM

BANDS: MAGNETIX + ZZZ

Sleazefest heeft al menige concertganger fikse doorhaalnachten bezorgt. Hoewel de avond in kwestie niet volgepropt is met tig bands, hoeft het feest er niet onder te lijden. Uit Frankrijk hebben ze de wilde, experimentele en intense garagerockers Magnetix in huis gehaald. Wat dichterbij huis is het brute en massief klinkende Amsterdamse duo zZz (tevens als organisator betrokken bij Sleazefest), die onlangs terug zijn gekeerd van hun tour langs de Amerikaanse westkust. Maar denk maar niet dat deze twee acts toevallig bij elkaar gesmeten zijn, de bands hebben elkaar zo’n tien jaar geleden ontmoet en zijn sindsdien dol op elkaar. Een avond vol chemie dus.

 

JUNKYARD FESTIVAL II

ZATERDAG 15-04 WORM, ROTTERDAM

BANDS: O.A. PASSING GOAT + DAS AUDIO COMBO + MAGNETIX + THE VAGOOS

“Klinkt als: Rotterdams Garage / Rock n Roll / Punk / Psych festival”. Oftewel: klinkt als een feestje en dat is precies de reden dat we je eerder al tipten over dit fijne Rotterdamse festival . Had je nou net een stoomcursus van de garagescene en aanverwanten nodig? Dan moet je met je junk naar WORM, Rotterdam aanstaande zaterdag. Wil je wat verder in de materie duiken? Lees en luister dan hier verder in NMTH tipt…

LOCAL LOUDNESS

ZATERDAG 15-04 WPC NEDERLAND 3, WATERINGEN

BANDS: GRACELESS + PERSISTENSE + SPLINTERBOMB + PAPER DOLL DECAY + BLACK RABBIT + SEPIROTH

Local Loudness is een gloednieuw metalfestival en daar kunnen er natuurlijk niet genoeg van zijn. Het WPC Nederland 3 gebouw in Wateringen wordt bestormd door maar liefst zes heavy hitters van eigen bodem. Maak je klaar voor windmills en devilhorns op het old-stool death metal van Graceless, thrash death van Persistense, explosieve herrie van Splinterbomb, allesbehalve pop van Paper Doll Decay, zware grooves van Black Rabbit en onvervalste brutaliteit van Sepiroth. Gas erop en gaaaaan \m/

 


Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendarDeel dit artikel