Spidergawd, foto: Christel de Wolff

Spidergawd, foto: Christel de Wolff

Zeven weekdagen tellen we weer, maar ook negen kansen om helemaal los te gaan. We gaan weer van gitzwarte black metal en moordende hardcore naar noisy rock, stomende seventies en een extra melancholische zondagsafsluiter met psych, folknoir en rock ’n soul in Tilburg. Keuzes, keuzes, keuzes.

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


GORGOROTH – 25th ANNIVERSARY TOUR

WOENSDAG 08-03 DE HELLING, UTRECHT | DONDERDAG 09-03 GEBR. DE NOBEL, LEIDEN | VRIJDAG 10-03 IDUNA, DRACHTEN
SUPPORT: MELECHESH

Weet je wat? We beginnen deze week gewoon gelijk zonder pardon: goeie ouderwetse satanische black metal, wie is er niet mee groot geworden? De Noorse black metalclan Gorgoroth brengt deze week het beste van de dead plateau of darkness naar ons land en wel met drie shows. Dit allemaal in het teken van hun 25-jarig bestaan. Ja ja, satanisten houden ook van feestjes. Dus, even je carnavals feestmutsje zwart sauzen en gaan.

SPIDERGAWD

WOENSDAG 08-03 PARADISO NOORD TOLHUISTUIN, AMSTERDAM | DONDERDAG 09-03 BURGERWEESHUIS, DEVENTER |  VRIJDAG 10-03 EFFENAAR, EINDHOVEN 

SUPPORT: WOODLAND

Oh my gawd! Spidergawd doet ook gewoon een NL driedaagse. Ze brengen hun heavy seventies groove naar Amsterdam, Deventer en Eindhoven. Bereid je voor op de shows door alvast hun kakelverse plaat Spidergawd IV te binge luisteren. Support Woodland leunt met hun laatste plaat Go Nowhere ook wat tegen een seventies vibe, maar heeft meer een gruizige bluesy insteek.

TRASH TALK

VRIJDAG 10-03 DYNAMO, EINDHOVEN

SUPPORT: YOUTH MAN + FOR THE GLORY

“You come to Cali, we’ll beat ya fuckin’ ass!” Pfeeew, gelukkig hoeven we niet naar Cali te gaan om deze week Trash Talk te zien maar kunnen we het houden bij Eindhoven, rock city. Vrijdag kan je de week van je af schreeuwen op deze moordend harde hardcore. Laatste wapenfeit van de band is de in eigen beheer uitgebrachte Tangle EP, die vorig jaar uitkwam. Neem een frisse duik in de pit, maar vergeet niet: ook al zijn we niet in Cali, het kan er hard aan toe gaan.

KAPITAN KORSAKOV

ZATERDAG 11-03 DB’S, UTRECHT
SUPPORT: CHERUBS + BONNE APARTE + CANI SCIORRI
VRIJDAG 17-03 KROEPOEKFABRIEK VLAARDINGEN
+ CROWJANE + RENE SG + STEALERS

Dit drietal uit België bracht eind vorig jaar na lange tijd een nieuw album uit. Physical Violence Is The Least Of My Priorities is geproduceerd door held Steve Albini (die o.a. met Nirvana, The Pixies en PJ Harvey heeft gewerkt) en dat is te horen. De noisy rocksound van Kapitan Korsakovs songs lijkt perfect te matchen met Albini’s productie.  Maar wacht, er is nog meer. De komst van het Amerikaanse Cherubs, de intense Rotterdammers van Bonne Aparte en ook het Italiaanse Cani Sciorri (denk richting Converge) maakt dat het een bizar heftige zondag in dB’s dreigt te worden.
Opgelet: Kapitan Korsakov is vrijdag de 17e ook in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen te zien op het nieuwe Rock ’n Rollercoaster indoor festival.

DARIO MARS AND THE GUILLOTINES

ZONDAG 12-03 PARADOX, TILBURG

SUPPORT: ZOON

Charismatisch, mysterieus en de muziek zou zo onder menige Tarentin0-film gezet kunnen worden. Het Brusselse Dario Mars And The Guillotines brengt soulvolle rock met een ruig randje naar Paradox te Tilburg om de release van hun tweede plaat ook in Nederland te vieren. ZooN, met leden van Astrosoniq, The Devil’s Blood en The Gathering, warmt de geluidstafel en het publiek alvast op met melancholische, donkere psych en folknoir.

 


 

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendarDeel dit artikel