Dario Mars and the GuillotinesAchter de intrigerende naam Dario Mars and the Guillotines gaat een Brusselse band schuil met even intrigerende muziek. Het kwartet rond Renaud Mayeur dient op het tweede album “The Last Soap Bubble Crash…” een broeierige mix van garagerock, voodoosoul, surf en psychfolk op, die niet zou misstaan onder een een bloedspannende Western of Tarantino-thriller. Er zijn nog geen singles of video’s los, maar je kunt hier op NMTH die tweede langspeler wel helemaal luisteren (onderaan dus).

De plaat opent meer soulful en roots-noir en komt gaandeweg steeds meer tot ontbranding. In Wish I Was You is het freaky psych-surfrock en luister maar eens hoe songs als Soulless en Walk Baby Walk uitgerekt worden tot heerlijke psychrockers.

Mayeur heeft een verleden in brute Belgische bands als La Muerte, Hulk en Triggerfinger en ook in deze outfit omringt hij zich met uitstekende muzikanten. Naast de sensuele blikvanger en zangeres Bineta “Voodoo Mama” Saware en bassist David Kostman is de formatie versterkt met Nederlander Barry van Esbroek, die je nog kent als die wapperende blonden manen op de drumkruk van wijlen Vanderbuyst.

Presentatie? In België en NL!
Dat is iets wat je in actie wilt zien, en dat weet je dubbel zo zeker nadat je “The Last Soap Bubble Crash…” hebt beluisterd. Die plaat kwam net (10 februari) uit bij het Duitse Ván Records en is met drie sterren gelauwerd in de Belgische krant Le Soir. Het album wordt deze vrijdag (17-2) gepresenteerd bij de afscheidsfuif van Bliksem in Trix, Antwerpen en ook de Botanique in Brussel en Paradox in Tilburg worden aangedaan. Check de data onder de album-embed.

Live-shows:
17 februari in Trix, Antwerpen (speciale show op het afscheid van BLIKSEM)
1 maart in Botanique (Rotonde), Brussel (support van The Animen)
12 maart in Paradox, Tilburg (support van ZooN)
12 mei op het Acherontic Arts Festival III in Oberhausen (De)Deel dit artikel