Coppersky, foto Alice Mahran

Coppersky, foto Alice Mahran

Winter is coming… And gone. Dat was een kort koudefront inderdaad, maar week 50 is wel hier en zo tegen het einde van het jaar worden de gitaren niet minder fel, grof of zwaar gestemd en spaart de ritmesectie de snaren en vellen evenmin als de brulboeien die strottenhoofden. Pittig weekje weer dus, waarbij COPPERSKY en Green Lizard voor de meest melancholische en misschien ook wel toegankelijke noot zorgen. Die Brotherhood package kun je nog drie keer zien, maar eerst is het vanavond aan met A Giant Dog in Vera. En we hebben veel meer voor je. Wat te denken van Against Me! of Caliban? De winter en het ijs worden definitief gebroken met het Anthologyfest: Line-upje hoor zaterdag in de IJsbreker in Leusden.

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


 

A GIANT DOGmaandag 12-12 in VERA, GRONINGEN

Ze begonnen ooit als een AC/DC, The Ramones, Joan Jett coverband in Austin Texas, maar hebben onlangs alweer hun derde plaat als A Giant Dog uitgebracht. De album heet Pile en staat vol met rauwe, energieke songs die een apart mengsel zijn van garage, punk en powerpop. De mashup van stijlen, samen met de eigenwijze en nonchalante strot van Sabrina Ellis, vormen een uniek geheel met een geheel eigen smoel. Vorige week speelden ze al een paar shows in Nederland en vanavond is het your last chance to dance in Vera, Groningen.

 

AGAINST ME!dinsdag 13-12 in MELKWEG, AMSTERDAM

SUPPORT: MILK TEETH + MOBINA GALORE

Afgelopen september kwam het zevende album Shape Shift With Me uit die, net als zijn voorganger, tekstueel een meer persoonlijke focus heeft rondom de geslachtsverandering van frontvrouw Laura Jane Grace. Zeker vergeleken met de politieke songs waar de band in voorgaande releases om bekend stond. Qua sound daarentegen kan je blijven rekenen op meeslepende anthems waarin punk en folk gefuseerd worden. Ook hun onverzadigbare tour-drang lijkt ook nog steeds niet te stuiten te zijn, want dinsdag zijn ze weer te bewonderen in de Melkweg samen met het energieke Milk Teeth en power chord punkduo Molina Galore.

 

CALIBAN + SUICIDE SILENCEdonderdag 15-12 DYNAMO, EINDHOVEN

SUPPORT: TO THE RATS AND WOLVES + ANY GIVEN DAY

Kneitertje harde Duitse metalcore en loodzware Californische deathcore, wie wordt daar nou niet gelukkig van? Donderdag staan beide schrikbarend harde bands in Dynamo om de bierglazen tot aan achter de bar te laten trillen. Caliban in het teken van nieuwste wapenfeit Gravity en Suicide Silence in het kader van het nog te verschijnen self-titled album dat in februari uitkomt. Mooie kans om misschien alvast wat nieuws te kunnen horen, fingers crossed…

 

GREEN LIZARD + COPPERSKYdonderdag 15-12 WINSTON KINGDOM, AMSTERDAMvrijdag 16-12 EXTASE TILBURGzaterdag 17-12 dB’S UTRECHT 

Deze week sluiten Green Lizard en Coppersky hun muzikale jaar samen af met de Brotherhood Tour 2016, wat refereert aan het feit dat beide bands in de basis uit een stel broers bestaan. Blijkbaar is dat een ingrediënt, dat garant staat voor gepassioneerd muziek maken, want dat kan je van beide formaties wel degelijk zeggen. Het Amsterdamse Green Lizard is ondanks periodes van afwezigheid gelukkig niet weg te slaan en het vuur wat het Utrechtse Coppersky heeft gestoken met de release van hun tweede album If We’re Losing Everything, brandt nog onophoudelijk verder. Dus kom je opwarmen tijdens een van deze niet te missen shows.


 

ANTHOLOGYFEST, zaterdag 17-12 in IJSBREKER LEUSDEN

MET O.A. TRAGACANTHSHADE OF HATRED3RD MACHINE & PUREST OF PAIN 

Pompende dubbel bass, screams galore en major shreddage. Beginnen die devil horns al te jeuken? Dan moet je zaterdag bij de IJsbreker zijn voor het brute indoor Anthologyfest. Bereid je oren onder andere voor op de symfonische black metal van Tragacanth, melodische death metal van Shade of Hatred, de samengesmolten metalstijlen van 3rd Machine en de moderne death van Purest Of Pain. Check deze trailer om alvast in de stemming te komen.


Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

 

 Deel dit artikel