Drive Like Maria op Stone Rock, foto Erik Delobel

Nitzan van Drive Like Maria op Stone Rock, foto Erik Delobel

Daar is de sinds vorige week herboren concertagenda weer! Althans de wekelijkse tiprubriek: ‘5 concerten die je niet mag missen’. We hebben een nieuwe samensteller, dus verwacht een verse stijl en verder natuurlijk als vanouds vijf concerten/evenementen die deze week hard, alternatief en/of deviant en daarmee NMTH-waardig zijn. De oogst liegt er weer meteen niet om. Vrijdag moeten weer de hardste noten gekraakt worden.

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

* THE GRAND EAST albumpresentatie, woensdag 12-10, Sugarfactory Amsterdam // Popronde Harderwijk, zondag 16-10 in Muziekpodium Estrado
Ze zijn een van de meest geboekte bands op de Popronde en zaterdag konden we in Café Koops in Haarlem met eigen ogen aanschouwen waarom. In de ramvolle klassieke kroeg gooide de band uit Diepenheim er een pot bluesy, sweaty rock ’n soul in waar je ‘Oh yeah baby!’ tegen zegt. Met mondharmonica en hammond orgel, bezieling en een dijk van een frontman. Woensdag presenteert The Grand East (in een vorig leven al bij je bekend als Texas Radio) debuutplaat Movano Camerata in de Sugarfactory. Er zijn nog kaarten, de deuren zwaaien om 20.00 uur al open en Popronde-collega’s Nairobi Golf Kid verzorgen de opening. Zondag rootsrocken ze Popronde Harderwijk in Muziekpodium Estrado, waarna je nog 13 gratis Popronde-kansen krijgt.

* SICK OF IT ALL – 30TH ANNIVERSARY TOUR, donderdag 13-10, Melkweg Amsterdam.
Support: Wisdom In Chains + Crowned Kings

Het legendarische Sick Of It All viert zijn 30-jarig bestaan. In het teken hiervan zullen ze donderdag in de Amsterdamse Melkweg drie decennia aan hardcore punksongs over het harde New Yorkse straatleven van het podium laten ronken. Denk daarbij aan compromisloze hardcore-anthems zoals klassiekers ‘Step Down’, ‘Scratch The Surface’ en ‘Take The Night Off’. De keuze voor de Melkweg zal overigens zeker niet aan toeval overgelaten zijn, geen één andere Amerikaanse band stond hier namelijk vaker. De band neemt twee rauwe, agressieve supports mee met Wisdom In Chains en Crowned Kings.

* LIFE’S ELECTRIC (Counter Jib Invites), vrijdag 14-10, dB’s Utrecht
Support: Counter Jib

Vrijdag is alweer de vierde Counter Jib Invites avond en de Rotterdamse rockers Life’s Electric zijn ditmaal te gast. Deze guys mogen zich sinds de zomer 3FM Serious Talent noemen maar, wacht even, we hebben hier niet te maken met wat je normaal zou verwachten van voorgaande dragers van deze titel. Life’s Electric zet namelijk echt een lekkere bak lawaai neer, zoals ze dat vorig jaar nog op de Popronde deden. Tegelijkertijd zal de meer pop-gevoelige kant van je muzieksmaak zich laten charmeren door de aanstekelijke zanglijnen. Inspiratie komt uit de Soundgarden, Foo Fighters en Alice in Chains-achtige hoeken en daar hoor je ons zeker niet over klagen in kamp NMTH. Gastheren Counter Jib zijn, na hun tour door Duitsland in het kader van EP Touch Of Karma, natuurlijk ook van de partij en zelfs met nieuw materiaal.

* DRIVE LIKE MARIA, vrijdag 14-10, Fluor Amersfoort, zaterdag 15-10, Kroepoekfabriek, Vlaardingen
Support: Storksky

De gitaargeweld gebruikende en eigenzinnige Drive Like Maria heeft zichzelf dit jaar meer dan bewezen met de eerste twee delen van het drieluik Creator, Preserver, Destroyer. Des te meer reden om FLUOR te bezoeken in Amersfoort of de Kroepoekfabriek in Vlaardingen, want daar staan ze donderdag en vrijdag te shinen. Als Drive Like Maria ergens om bekend staat, dan is het wel om een onvervalste rockshow die je instinctief zo ver mogelijk vooraan bij het podium laat verkeren.

Daarnaast zullen NMTH x Popronde-route strijders Storksky het podium alvast opwarmen met dikke rock terwijl de eerste tapbiertjes vloeien. Opgelet: We hebben een kaartenactie voor deze shows.

* APOLOGIES, I HAVE NONE, zaterdag 15-10, Sugarfactory Amsterdam, zondag 16-10, Dynamo Eindhoven
Support: Blackout Problems

Dit weekend brengt het Engelse Apologies, I Have None hun melancholische punkrock naar Sugarfactory, Amsterdam en de Eindhovense Dynamo. Eindelijk de kans om het nieuw materiaal van het langverwachte 2de album, ‘Pharmacie’, dat eind augustus verscheen live te ervaren. Voor de opnames van het nieuwe album werkte de band wederom samen met Pete Miles, die eerder samenwerkte met We Are The Ocean, The King Blues en Blitz Kids. Het resultaat is een heerlijk warm bad van melancholie geworden. Laat die Sugarfactory en Dynamo maar volstromen.

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!



Deel dit artikel