Carach Angren // Amsterdam Metalfest, foto: Albert Jolen

Carach Angren // Amsterdam Metalfest, foto: Albert Jolen

Hortend en stotend komt het reguliere concertseizoen tot stilstand en gaan we over naar een lange en welverdiende kerstvakantie. Dat geldt ook voor de ‘5 concerten die je niet mag missen’ rubriek, die midden januari weer terugkeert. Niet iedereen gaat in winterslaap, een aantal kleine verzetshaarden blijft dapper weerstand bieden aan de overweldigers van de kerstviering… Jawel, we hebben een paar zeer mosh-waardige alternatieve kerst-vieringen voor je verzameld, afgetopt met een Motörhead-tribute in de Effenaar. Mosh on under the mistletoe in Metal Front Coevorden, Patronaat, P60 en de Baroeg!

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


 

A VERY HEAVY X-MOSH

VRIJDAG 23-12, MFC COEVORDEN

MET: HERETIC + SISTERS OF SUFFOCATION + BARK

Bark uit Antwerpen, met ex-leden van Your Highness, Martyr, Marginal, The Killing en Unleash The Fury, kwam dit jaar met debuutalbum ‘Voice Of Dog’. Verwacht een bruut mengsel van stoner, thrash en hardcore. De avond begint al goed dus, maar er is natuurlijk nog meer.

Het Eindhovense Sisters Of Suffocation houdt daarna de beuk erin met overdonderende death metal. Het debuut van deze dames, getiteld EP Brutal Queen, heeft de band op de kaart gezet en zorgde voor shows op onder andere Eindhoven Metal Meeting en Stonehenge Festival. Denk qua stijl aan Lamb Of God, Vader, At The Gates en Arch Enemy.

Heretic, de afsluiter van de avond, heeft al twintig jaar en vijf albums vol complete chaos op hun naam staan. Door het beste van metal en punk bij elkaar te voegen weten deze ’Black Metals Punks’ uit Eindhoven een eigenzinnige, manische sound uit de speakers te blazen waar je haren echt letterlijk van overeind gaan staan. Bijvoorbeeld bij het nieuwe Godless Masters, Hairless Bastards dat we net voor je op Pinguin on the Rocks draaiden. De band beschrijft hun muziek als volgt: “…stel je voor: Motörhead en The Misfits hebben een buitenechtelijke zoon die naar platen van Celtic Frost en Slayer luistert. ‘Underdogs Of The Underworld’ klinkt als de eerste garage band van dit rotjong.”

 

 

THE IRRATIONAL LIBRARY’S CHRISTMAS CRAPSHOOT 2016

ZATERDAG 24-12, PATRONAAT HAARLEM

MET: ORANGE MAPLEWOOD + COYOTE HOUSE + TOM CATNIP + CHORD UND DISCORD + THE KAAK

Onder het mom “ga de kerst in met een kater”, staan er vijf acts voor je klaar in Patronaat, Haarlem op kerstavond. Luidt de kerst dus in met gepaste dronkenschap onder het genot van onder andere rock & roll psychedelica van Coyote House, recht in je bek grungy rock van Orange Maplewood, slacker indie pop van Tom Catnip en noisey postpunk van Chord Und Discord.

Hopelijk ligt er een pakje Ibuprofen voor je onder de boom de volgende dag.

 

 

XMAS METALNIGHT MET CARACH ANGREN

ZATERDAG 24-12, P60 AMSTELVEEN

SUPPORT: THE MONOLITH DEATHCULT + TRAGACANTH + WAARSCHIJNLIJK EEN HANDJE VOL ZEURENDE CHRISTENEN VOOR DE INGANG

Kerstavond in Amstelveen wordt dit jaar dankzij de P60 extra donker en als sprake zal zijn van een witte kerst, zal dat alleen maar komen door al het witte schmink ten behoeve van de nodige corpse paint. Ooooh… it’s the season!

Horror metal band Carach Angren komt een akelig potje teringherrie bezorgen en je kan ervan uitgaan dat zij er een excentrieke show van zullen maken. Samen met The Monolith Deathcult, dat metal met elektronica samenbrengt en de symfonische black metal van Tragacanth. Mocht er buiten een rij staan voor entree, kan je waarschijnlijk ook een stukje improv comedy meepikken van de plaatselijke, ruimdenkende christenen die in de media opriepen om de show te willen verbieden. Mocht je er eentje tegenkomen, verklap gerust dat het 2016 is. Shoutout naar dhr. Stoffels voor de extra publiciteit.

 

 

SADISTIC INTENT, ZONDAG 25-12 in BAROEG ROTTERDAM

SUPPORT: DEHUMAN + ETERNAL MORTIFICATION

Weet je wat eerste kerstdag nou altijd een beetje mist? Juist, een vleugje death metal.

Nou, dit jaar kan je het anders aanpakken dankzij de Baroeg. Iedereen die zijn buik vol heeft van de jaarlijks terugkerende Mariah Carey, George Michael, Chris Rea en Paul McCartney kerstkrakers kan zijn oren laten uitspuiten met Amerikaanse death metal van Sadistic Intent. De band heeft met de uitgebrachte EP’s een behoorlijke following opgebouwd, ondanks dat het veelbesproken volledige album tot op heden nog steeds bij een mythe lijkt te blijven. Sterker nog, de band heeft zich uitgelaten over een eventuele stop. Dus wie weet is dit wel je laatste kans. Kerst komt volgend jaar wel weer terug, maar Sadistic Intent…

 

 

LEMMY LIVES (A MOTÖRHEAD MEMORIAL)

DINSDAG 27-12, NEUSHOORN, LEEUWARDEN, WOENSDAG 28-12 HEDON, ZWOLLE, DONDERDAG 29-12 PATRONAAT, HAARLEM, VRIJDAG 30-12, DE EFFENAAR EINDHOVEN, VRIJDAG 06-01 METROPOOL, HENGELO, ZATERDAG 07-01 VOLTT, SITTARD

Het weekend na de kerst vieren we dat de aardbol het wederom een jaar heeft gered. Maar ondertussen leven we alweer bijna een jaar lang in een Lemmy-loze wereld, sinds 28 december om precies te zijn. Een uitermate geschikt moment om je te bezatten en je Motörhead-platen weer op te zetten, maar de guys van Death Alley hebben een nog beter idee: zij bestormen namelijk de podia (Neushoorn, Hedon, Patronaat, Effenaar, Metropool en Voltt) met bekende gezichten en stemmen van Peter Pan Speedrock, DOOL, Heideroosjes, Delain, Birth Of Joy, STAVAST, Voltage en The Deaf. Yup, dat wordt een avond rammetjevol Motörhead-klassiekers. Hard en live, zoals het hoort. Een unieke avond waar legendes uit eigen bodem samenkomen om de godfather himself te eren.

TIP: Zondag 25-12 doet Death Alley een try-out in Little Devil, Tilburg en die is gratis toegankelijk.


Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

 

 Deel dit artikel