Afterpartees // Where The Wild Things Are 2015 // Foto:  Lotte Schrander

Afterpartees // Where The Wild Things Are 2015 // Foto: Lotte Schrander

Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Deze week barst, net als de vorige, van de feesten en partijen. Maar, als er dan toch een keuze gemaakt moet worden, zijn dit onze tips:

Meer heavy alternative concerten? Check onze live calendar!

1. FIDLAR
Fuck It Dog, Life’s A Risk!, is de leus van deze Californische garage-skatepunkers. Afgelopen maand was echter niets minder waar, toen ze helaas een aantal shows moesten afzeggen wegens dusdanig serieuze keelproblemen van zanger Zac Carper, en vanwege Parijs gerelateerde veiligheidsredenen… Maar vandaag, 23 november, zullen ze dan toch in Tivoli Vredenburg te zien zijn met het viertal Bully uit Nashville als voorprogramma. In hun korte bestaan heeft FIDLAR het nodige meegemaakt en dit is ook terug te horen in de muziek. Waar de eerste plaat (2013) het oneindige feestmoment symboliseert, met alle gevolgen vandien; vertegenwoordigt de 2015 uitgebrachte tweede plaat Too zonder twijfel de ontnuchterende come down die voor Carper hiermee gepaard ging. Too is emotioneler, serieuzer en in die zin misschien ook een beetje meer volwassen.

Maar zeker niet minder hard:

2. Afterpartees
Het is fiëst! Laat die loetse knalle! Ze zijn jolig, energiek, goedgebekt. Powerpop, maar dan uit de garage (van je ouders). Debuutplaat Glitter Lizard is afgelopen januari uitgekomen via Excelsior Recordings, en moet je vooral live horen en zien want op het podium overtreft het Limburgse kwintet zichzelf. Donderdag de 26ste begint hun clubtour met de Antwerpse Bed Rugs in Vera, Groningen. De volgende dag moet Patronaat, Haarlem eraan geloven en de 28ste staan ze in Burgerweeshuis te Deventer. Geen tijd? Geen stress! 10, 11 en 12 december spelen ze respectievelijk in Luxor, Gigant en Rotown.

Kom in de stemming:

3. Lonely The Brave
Als er al een genre aan vastgeplakt zou moeten worden, is het doom-pop. Doom omdat de woorden van zanger David Jakes een melancholische snaar raken. Pop omdat de catchy gitaarriffs erin gaan als zoete koek. Deze combinatie maakt het geluid van dit vijftal uit Cambridge behoorlijk Engels. Debuutalbum The Day’s War kwam in 2014 uit, met in 2015 een re-issue waar onderstaand nummer, Control, op te horen is. De 27ste staan ze in Metropool (Hengelo), de 28ste in de Oude Zaal van de Amsterdamse Melkweg en ze zullen het weekend afsluiten in W2, Den Bosch – allemaal met de post-hardcore Black Peaks uit Brighton in het voorprogramma.

Control:


Liefhebbers, check ook ons video interview  en ’10 essential tips for touring’.

4. Into Darkness (festival)
Zaterdag de 28ste zal het nieuwe poppodium Neushoorn (Leeuwarden) duister kleuren. Misschien sneeuwt het buiten zelfs een beetje. Hoe dan ook, binnen maakt het podium plaats voor death, doom en blackmetal. Deze tweede editie van Into Darkness huisvest in totaal negen bands uit binnen- en buitenland. Van lugubere blackmetallers Nightbringer uit Colorado, met demonisch, haast grievende, zang en sfeervolle, chaotische snaarstukken – tot de drone-achtig melodische-doom geluiden van het Tilburgse Ggu:ll. Dit festival is voor iedereen die van donker houdt. Zie hier het speelschema.

Ggu:ll

 

5. Simón 
De bandnaam klinkt wellicht niet bekend in de oren, maar wacht… Dit Rotterdamse vijftal heeft inmiddels podia gedeeld met Karma To Burn, Pelican en Textures. Ze maken harmonische post-rock afgewisseld met woelige post-hardcore: ingrediënten die ervoor zorgen dat enthousiastelingen niet stil kunnen staan. Vrijdag de 27ste spelen ze samen met Kid Harlequin, DieselBurner en Tarzan’s My Daddy in V11, Rotterdam, om feest te vieren met boekingskantoor Two Eighty Five Bookings. 12 december zal Simón ook spelen in De Bakkerij, Castricum.

The Inner Traveler (2013):

Meer concertinformatie? Check ook onze live calendar!Deel dit artikel