David en Christophe van John Coffey, foto: Sandra Grootenboer

David en Christophe van John Coffey, foto: Sandra Grootenboer

Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

ATTILA
Het Amerikaanse Attila hangt ergens tussen deathcore en metalcore, partymetal noemen ze het zelf. Ze zijn geselecteerd voor de Vans Warped Tour UK en komen niet met lege handen naar Haarlem: Chunk! No, Captain Chunk! (Franse poppunk/hardcore) en metalcore-groep Shoot The Girl First supporten. Het trio is woensdag te zien in Patronaat.

GOLD
GOLD presenteert hun tweede album No Image op vrijdag in Rotown. De Rotterdamse post-metal/shoegaze-formatie brengt die plaat 24 oktober uit op het Duitse Ván Records. The Devil’s Blood-gitarist Thomas Sciarone en zangeres Milena Eva richtten de band in 2011 op, andere leden hebben een verleden in groepen als Madball, Malkovich en Born From Pain. Hieronder de laatste clip, en hier vind je de twee eerdere singles. Vrijdag 16 oktober in Rotown, met ook het Gentse Future Old People Are Wizards en Youth Hunt.

JOHN COFFEY
Nadat de mannen van John Coffey zo’n beetje alle clubpodia en festivals in ons land en vervolgens ook Europa platspeelden, gaan ze nu in Nederland een stapje groter: de grote zaal van Paradiso! Het concert van zaterdag is ook nog totaal uitverkocht, maar mag hier desondanks niet ontbreken. Feed The Rhino doet het voorprogramma. Op Pinkpop ging dat zo:

HEAVY METAL MANIACS
Zaterdag organiseert de Heavy Metal Maniacs Fanclub inmiddels al voor de 16e keer het gelijknamige festival. Dit vindt plaats in de P60 in Amstelveen met de volgende line-up: Primal Fear – Kissin’ Dynamite – Manimal – Junkyard Drive- Ancilotti – Snaggletoöth. Meer informatie vind je hier.

THE DROWNING
Gratis op zaterdag in de Little Devil in Tilburg: UK doom metalband The Drowning met inspiratie uit death en black metal.Deel dit artikel