Persfoto GOLD

Persfoto GOLD

Maak kennis met Shapeless en misschien meteen ook met GOLD. Het zou namelijk kunnen dat je de Rotterdamse post-rock/metal en shoegaze band nog niet kent. Welnu, Shapeless is de tweede single van de nieuwe plaat ‘No Image, die 24 oktober uitkomt via het Duitse Ván Records (en Profound Lore in de VS). GOLD bevat (ex-)leden van The Devil’s Blood, Madball, Malkovich en Born From Pain, de eerste plaat is geproduceerd door Willem Verbuyst en zelf zeggen ze: voor fans van Swans, Deafheaven, Nothing en White Lung. Redelijk wat referenties om een beeld te vormen, dat krijg je namelijk niet bij (het artwork van) de plaat als het aan de band ligt.

De bandleden zijn ook niet te zien in de eerste video/single Servant, die je eerder al hoorde/zag en die beelden genoeg oproept: van de verslaving aan social media en reageren, van de onpersoonlijkheid, vervreemding en verharding van het wereldwijde web dat ongefilterd beelden over ons uitstort. Zie onder.

Het album is geproduceerd door Jeff Zeigler (Kurt Vile, War On Drugs, Nothing, Purling Hiss) en wordt gepresenteerd op 16 oktober in Rotown, in thuisstad Rotterdam. Het Gentse Future Old People Are Wizards speelt dan ook, evenals Youth Hunt.Deel dit artikel