Frank Carter & The Rattlesnakes op Jera On Air, foto Dani Silvia

Frank Carter & The Rattlesnakes heeft Jera On Air onderworpen, foto Dani Silvia

Vlaggen uit op NMTH hq, want de concertagenda is terug! Althans de wekelijkse tiprubriek: ‘5 concerten die je niet mag missen’. We hebben een nieuwe samensteller, dus verwacht een verse stijl en verder natuurlijk als vanouds vijf concerten/evenementen die deze week hard, alternatief en/of deviant en daarmee NMTH-waardig zijn. De oogst liegt er weer meteen niet om. Vrijdag moeten de hardste noten gekraakt worden.

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

* WOVENHAND, dinsdag 4 oktober, Effenaar, Eindhoven, woensdag 5 oktober, Melkweg, Amsterdam, donderdag 6 oktober, Het Depot, Leuven, vrijdag 7 oktober, Handelsbeurs, Gent, zaterdag 8 oktober, Eden, Charleroi
De Amerikaan David Eugene Edwards, vroeger 16 Horsepower frontman, is iemand die zijn muziek tot in elke vezel beleeft en uitvent. Intens, compromisloos, tikje zwaarmoedig, bevlogen, bezeten en agressief zijn kernwoorden voor Wovenhand live. Zijn muziek behandelt thema’s als pijn, conflict, verlossing en (zijn christelijke) geloof. Edwards heeft wat met Nederland, met religie en heavy muziek, zo vertelde hij vorig jaar hoe hij met (black) metal een diep geloof deelt: “Vroeger kwamen mensen van Mayhem al naar ons kijken. Ik begrijp wat ze proberen te doen en denk dat ze hetzelfde in mij herkennen.” Met nieuwe plaat Star Treatment komt Edwards deze week vijf maal optreden in de Benelux.

* AESTRID, woensdag 5 oktober, EKKO, Utrecht
Voor wie Astrid nog niet eerder gezien heeft, is dit de ideale vuurdoop. Ben je wel al bekend met het melancholische indierock-trio uit Soest? Dan is dit optreden toch extra bijzonder, want het vijfde studio-album ‘Silver’ wordt gepresenteerd. Voor de opnames sloot de band zichzelf tien dagen lang op in een oude PTT-fabriek, waar ze de uitdaging aandurfden om maar liefst de helft van de plaat ter plekke te schrijven. Het resultaat schijnt een tikje harder te zijn dan je wellicht van Aestrid gewend bent. Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd. Wees wel op tijd! Er is namelijk geen voorprogramma.

* FRANK CARTER & THE RATTLESNAKES + GOD DAMN, vrijdag 7 oktober, Melkweg Amsterdam (UITVERKOCHT), zaterdag 22 oktober, AB, Brussel, zondag 23 oktober, Asteriks, Leeuwarden en maandag 24 oktober, Dynamo, Eindhoven.
Hard, meedogenloos en vol met pakkende meezingers. Dat is in een notendop wat je van de (ex-)Gallows zanger, Frank Carter, kan verwachten. We zagen hem in juni nog zegevieren op Jera On Air en in Doornroosje. Met The Rattlesnakes is hij weer terug bij zijn hardcore punk-roots. Agressief, emotioneel en vol overgave. De Britse noiserockers van God Damn hebben net de plaat Everything Ever uit. Gingen we bijna meteen nat, want de show in de Melkweg is uitverkocht, maar gelukkig zijn Frank Carter en co later deze maand nog driemaal te zien.

* SIGHTS & SOUNDS + TRADE WIND + ACRES + ATLAS, vrijdag 7 oktober, Dynamo, Eindhoven
Not ringing any bells? Nou, misschien zeggen de bands waar een aantal muzikanten van dit gezelschap uit voortkomen je al meer. Zo staat vrijdag met Sights & Sounds de zanger van Comeback Kid op het podium en Trade Wind met de zanger van Stick To Your Guns en de gitarist van Stray From The Path! Verder is de eer aan post-hardcore band ACRES om de avond af te trappen.

UPDATE: Helaas heeft Trade Wind (vanwege een blessure van een van de leden) de tour geannuleerd. Acres schuift daaroor een plaatsje op en de Vlaamse post-hardcoreband Atlas valt in.

* GELDERSCH METAL TREFFEN 2016 met o.a. WEEDEATER & GOLD, zaterdag 8 oktober, Willemeen, Arnhem
De hardste herfstborrel van het Oosten is hier! Weedeater staat al 15 jaar garant voor dikke stoner, doom en sludge. En dat staat allemaal op je te wachten zaterdag als ze het Geldersch Metal Treffen 2016 headlinen. Natuurlijk staan er ook tal van andere rasechte beukers (inclusief NMTH-route Popronde strijders GOLD, NL death metal-veteranen Asphyx en de Franse experimentele progmetalgroep Hypno5e) in de line-up dus check de site en maak er een metaldagje van.

Meer concerten? Check onze live calendar!Deel dit artikel