Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Destruction Unit

Hoe kun je beter je maandagblues wegkrijgen dan door een lekker potje te beuken bij een concert? Vandaag zie je in Vera Groningen voor €4 de psychedelische garagerock/ punk van Destruction Unit. De Amerikanen verbouwden vrijdag nog Incubate op indrukwekkende, alles verzengende wijze.

Hooton Tennis Club

Voor een tientje een rommelige lo-fi band zien op een donderdagavond, is natuurlijk nooit verkeerd. Ditmaal in Paradiso: Hooton Tennis Club. Voor liefhebbers van Pavement en gruizige gitaren.

Punkrock Ruined My Life-Fest

Vrijdag staan we uiteraard in het Patronaat, want voor vijf euro zie je daar alles punk. De Belgische punk rock n roll van The Kids bijvoorbeeld, of de garagepunk van The Anomalys. Ook bevestigd in Haarlem: de hardcore punk van Boycot, Yawp en OD Kids.

Freeze Festival

Op zaterdag 26 september vindt er in de stadsschouwburg van Leeuwarden het Freeze Festival plaats. Lees hier een uitgebreide, zware tip. Dit festival heeft een focus op lokaal talent, met daarin ook een plek voor de wat ‘hardere’ bands. Zo zie je de black metal van Enthroned, de death metal van AntropomorphiA, stonerband Menhir, de trashmetal Incursion Dementa, 13 Steps en Heartgrown. Retourtje Leeuwarden waard!

Lust For Life 

Flevoland is ditmaal ook represent met het festival Lust For Life in Dronten (zaterdag 26 september). Voor de tweede keer biedt dit festival een thuishaven voor iedere liefhebber van stevige gitaren. De vuige garageblues van The Shady Greys geeft acte de présence,  maar ook Automatic Sam, Texas Radio en The Blackwater Experience.Deel dit artikel