Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Rosetta + Black Decades

Terwijl de meeste concertzalen in een zomerremise zitten, gaat dB’s in Utrecht stug door met strak programmeren. Op woensdag 29 juli zie je Rosetta met een mix van post-hardcore en –metal. Voorprogramma door de Utrechtse band Black Decades.

Wacken Open Air

Je kan niet zeggen dat je van metal houdt en nog nooit naar Wacken Open Air zijn gegaan in het pittoreske, Duitse (je raadt het al) Wacken. Dit weekend zie je daar bands zoals In Flames, Sepultura, Sabaton, Judas Priest en Cannibal Corpse. Dresscode: zwart natuurlijk.

Sleazefest

Mochten de weergoden ons goedgezind zijn, dan staan wij vrijdagavond 31 juli met zwempak op het strand bij Wijk aan Zee voor Sleazefest! Want voor €13 zie je daar The Miseries, zZz, the Afterveins of de punkers van Buck Biloxi and the Fucks.

Teenage Bottlerocket

De interessante concerten zijn dun gezaaid deze week. Gelukkig weet Rotterdam ons oog te trekken. Op vrijdag 31 juli zie je in Worm de punkrockers van Teenage Bottlerocket. In eigen land timmeren ze al aardig aan de weg met hun zes albums, tijd dus voor de rest van de wereld. Voorprogramma door de Israëlische punkers Not On Tour.

Black Tusk

Het rockcafé van Tilburg, Little Devil, blijft gelukkig ook open met een sterke programmering. Op zondag 2 augustus zie je de Amerikaanse band Black Tusk met hun zogenoemde ‘swamp metal’, een mix van metal, trash en punk. Topper om de week mee af te sluiten.

 Deel dit artikel