Sunn O))) // foto: Peter Troest

Sunn O))) // foto: Peter Troest

Bij ons kan onderstaande allemaal door dezelfde deur. Lees hieronder alles over waar jij de komende zeven dagen deze bijzondere levende muziek kan gaan horen. 

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

Sunn O))) // 14.06, Paradiso
In eigen woorden omschrijft de uit Seattle afkomstige drone-doom formatie de muziek als: “power ambient”. Het is traag, het is noise, het is soundscapend, meeslepend en imponerend. Een geluidsmuur. Zie bovenstaande foto om een idee te krijgen wat te zien en luister onderstaande track om een verwachting te scheppen over wat te horen.

‘Kannon 1’:

Winterfylleth, Wiegedood & LustObject // 15.06, dB’s
Winterfylleth is Oud Engels voor ‘de volle wintermaan’. Deze Engelse blackmetal is doordrenkt met folklore en Brits erfgoed. De avond was bedoelt er anders uit te zien, helaas zijn A Forest Of Stars en Nefast er niet bij. Als vervanging heeft dB’s Wiegedood (leden van Church of Ra en Oathbreaker) en LustObject geregeld. De eerste is momenteel bezig met het opnemen van een tweede langspeler (Onder.Gaan). De tweede is een duo, bestaat nog niet zo lang en gaat onder de noemer “black van Hollandse bodem”.

Winterfylleth:

C.W. Stoneking & Small Time Crooks // 17.06, Burgerweeshuis
3 juni kwam Gon’ Boogaloo uit op King Hokum Records. Het eerste geluid van het Australische blues-jazz-meets-gospel-country C.W. Stoneking in acht jaar. Met het Haagse skiffel-kwartet Small Time Crooks als voorprogramma is dit een avond waar je alles behalve stil kan staan.

C.W. Stoneking:

Megadeth & Trivium // 14.06, De Oosterpoort
De Los Angeles thrash metalhelden van Megadeth kwamen 22 januari dit jaar met de vijftiende plaat Dystopia op de proppen. Wie Megadeth onlangs op FortaRock heeft zien spelen zal hebben geweten dat ze de oude kunsten niet zijn verleerd. Amerikaanse heavy metalformatie Trivium zal deze show openen voor de 16e op de Graspop pre-party spelen in het Desselse Metal Dome.

Megadeth:

Audacity & Yung // 17.06, Oedipus – Black Eye Club
Burger Records garagerock badboys Audacity zal met de jonge, catchy punkrockers uit het Deense Aarhus vrijdagavond de Amsterdamse Oedipus Brouwerij op stelten zetten. Bier! Baldadigheid!

Audacity:

Meer concerten? Check ook onze live calendar!

 Deel dit artikel