Mobina Galore // foto: Joey Senft

Mobina Galore // foto: Joey Senft

Een ode aan het Amerikaanse muzikale erfgoed én punkrock met een poppig randje. 70s blues-rock-met-wat-stoner én de EP presentatie van Radio Eliza. Bij ons kan het allemaal door dezelfde deur. Lees hieronder alles over waar jij de komende zeven dagen deze bijzondere levende muziek kan gaan horen.

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

Sugar Mountain Presents: roots-country-Americana-rhythm ’n blues // 21.04, Paradiso
Het Amerikaanse muzikale erfgoed is weelderig en weemoedig, als de berg van suiker waar Neil Young over zingt in het nummer welke overal in verbintenis wordt gebracht in omschrijvingen van dit festival. Hoewel de geschiedenis van het land als ‘Western Frontier’ niet eens zo gek ver teruggaat, is de muzikale nalatenschap beladen (in de breedste zin van het woord) met melancholisch verlangen naar het verleden. Een glimlach met een traan. De gevoelsnaar. Beide worden geraakt op donderdag de 21ste met Dr. Dog, Son Little, Cale Tyson, XIXA, Giant Tiger Hooch en The Harpoonist & the Axe Murderer.

De laatste:

Mobina Galore & Dieselburner // 21.04, Club Vibes
Gitarist Jenna Priestner en drumster Marcia Hanson spelen één show in ons land en dat is deze! Dit Canadese punkrock duo heet Mobina Galore en gaat samen met voorprogramma Dieselburner de Rotterdamse Club Vibes donderdagavond uithollen. Eind 2014 kwam debuutplaat Cities Away uit, opgenomen in Private Ear Studios in thuisstad Winnipeg: garage-pop-punkrock. Het geluid heeft nostalgische-tiener-waarde en de teksten gaan over volwassen worden,”as you get older, you go through more life experiences, there’s a lot of reminiscing about the past without wanting to be in the past.” Het Rotterdamse rockduo Dieselburner vind inspiratie in klanken van Blue Cheer, High on Fire, Black Sabbath en The Melvins. Voor de duidelijkheid, je spreekt het zó uit: dee-zuhl, -suhl bur-ner.

Mobina Galore:

Kamchatka // 22.04, dB’s – 23.04, De Hip – 25.04, Magasin 4 – 26.04, Asteriks
Kamchatka is een schiereiland aan de aller-áller-Oosterse kust van Rusland. Dit volkanisch gebied is rijk aan geschiedenis van ontdekkingsreizen en avonturen. Kamchatka is óók een bluesrock power-drietal uit Zweden. In mei 2015 kwam de zesde plaat Long Road Made Of Gold uit op Despotz Records. Opgenomen in hun eigen studio (liefkozend de ‘Kamtchatka Shelter’ genoemd). Mix-master Russ Russel, ook bekend als de studio-dude die eerder met namen als Dimmu Borgir en Napalm Death heeft gewerkt, gaf het geluid de “punch” en de “power” waar Kamchatka zo naar opzoek was. Het is blues, het is rock. Maar ook de garage- en stonergroove is immer dichtbij.

‘Get Your Game On’:

Radio Eliza & Surf Aid-Kit // 21.04, Bitterzoet
Deze Herman Brood Academie alumni hebben afgelopen jaar de Amsterdamse Popprijs gewonnen, zijn reeds uitgeroepen tot 3FM Serious Talent én zijn klaar om debuut-EP Intergalactic Flurny Flurby te presenteren in de Amsterdamse Bitterzoet. Die plaat is niet zo schattig als het klinkt. Het jeugdige vijftal maakt electro-indie-rock van het aanstekelijke, feel-good soort. Radio Eliza speelt en neemt mee … het Amsterdamse Surf Aid-Kit! Twangy, galmende gitaren. Groovy bas. Dansbare drums. Het totale plaatje van deze donderdagavond doet kriebelen naar langverwachte zomerpret.

Radio Eliza:

Bert & Ert Presents: ECSTATIC VISION & Mower // 19.04, Vrankrijk
Omgedoopt tot Roadburn afterparty van Death Alley en vrienden. DJ-duo-feest-commissie Bert & Ert zijn eigenlijk stiekem Bram Swarte (Local Spastics, Adolf Butler) en Oeds Beydals (Death Alley, ex- The Devil’s Blood) en zijn verantwoordelijk voor zéér lokale, Amsterdamse feestjes met grote en minder grote namen. De Philly heavy-psych á la Hawkwind-slash-Fela Kuti hoort bij Relapse Records en de groep heeft afgelopen weekend op de Roadburn zondag gespeeld. Dat deze in het Amsterdamse punk-hol Vrankrijk gaan spelen is niets minder dan een bijzondere gelegenheid. Lokale stonerrock helden Mower gaan het ijs breken.

ECSTATIC VISION:

Meer concerten? Check ook onze live calendar!

 Deel dit artikel