Frontstreet

Met zoveel tof werk uit binnen-en buitenland valt het aantal releases moeilijk bij te houden. Vooral als nieuwe singles ook nog eens verpakt worden in een visueel aantrekkelijke video. Zo ook van de week, want niet alleen werd de nieuwe Fleddy Melculy verkozen tot Video van de Week, maar kwamen ook Black Operator, Drunktank en vandaag nog Frontstreet met nieuwe clips aanzetten. Daarom bundelden we drie video’s samen, zodat je er deze zaterdag maar lekker voor kan zitten. Van nu-metal tot bluesrock tot punk: we lichten die nieuwe video’s even kort uit hieronder.

Frontstreet fantaseert over wraak in clipprimeur Snake
We beginnen eerst maar met een potje nu-metal nostalgie, want Frontstreet uit Lelystad brengt ons regelrecht terug naar de tijd dat we Linkin Park en Limp Bizkit nog op de radio hoorden. Weinig bands die met zoveel overtuiging vandaag de dag nog in het genre opereren, maar Frontstreet flikt het hem op authentieke wijze. Snake is dan ook een sappige track die gaat over iemand die dichtbij je staat maar na verloop van tijd een mes in je rug steekt. De track zelf is alweer twee jaar oud, maar de video laat zien hoe ze de desbetreffende snake ontvoeren en vastbinden in een loods, met alle onomkeerbare gevolgen van dien. Op 27 maart staat de band als support van Fleddy Melculy in de Effenaar, dit is alvast een goede warming-up:

Black Operator crosst door de woestijn in Back On the Road
De nieuwe single van Black Operator is al een weekje uit wellicht, maar sowieso nog even een verlate melding waard. Een lyric video met de zwoele animaties van een muscle car die door de woestijn scheurt. Afkomstig van hun nieuwe zelfgetitelde debuutalbum is Back on the Road een sterke, nonchalante bluesrocker met heerlijke grooves en de bijzondere vocalen van Sander van den Das. Op 14 december gaan ze dit jaar nog een keer back on the road voor een optreden in De Taverne in Bergen, deze track gaat uiteraard ook langskomen:

Drunktank gaat voor een heavy punkpartijtje in Hellraisers
Een van de tofste Nederlandse punkplaten van het jaar komt van het Haagse Drunktank. De manier waarop ze punky-ritmes met Maiden-gitaarloopjes en thrash metalriffs combineren staat garant voor een hoop fun, die zowel bij een metalhead als een punker lekker in het gehoor ligt. Van de zomer waren ze met We Want More verkozen tot Video van de Week, en met de video van Hellraisers tonen ze beelden van verscheidene shows die ze hebben gedaan. Crowdsurfers, moshpits en zelfs supersoakers ontbreken niet. Tijd voor een eenmanspit dus, check die video uit:Deel dit artikel