Als je bandbiografie geïnspireerd is door het openingsmonoloog van The A-Team, weet je bijna al waarmee je te maken hebt. Want jawel, 9 jaar na hun kleurrijke debuut The Infamous Four, zijn de punkers van Drunktank klaar voor meer. Als een kanonschot terug naar de jaren 80 en 90, waarin felle kleuren, kapitalisme maar ook skatepunk als Satanic Surfers, Pennywise, Lagwagon hoogtij vierden. Voeg daar wat klassieke metalriffs aan en je hebt het uiterst catchy We Want More, afkomstig van het binnenkort te verschijnen vervolg Return of the Infamous Four, bij ons gebombardeerd tot Video van de Week.

En de Haagse heren doen dit met een video waar de 90’s vibe vanaf druipt. Openend met een vettige riff zien we zanger/gitarist Pim Troost zich klaarmaken om een TellSell-achtig programma te presenteren, waar hij nietsvermoedende kijkers naar de telefoon doet grijpen wanneer hij prul als Quick ‘n’ Brite of The Flavorwave (die laatste gepresenteerd door een Mr. T lookalike) aan de man brengt. Maar het is meer dan enkel een parodie op dit soort programma’s. Want tussen de beelden van enthousiaste bellers en camerageile toeschouwers door, wordt de video eveneens ruw onderbroken met fragmenten van massale vuilnisophopingen en rellen tijden Black Friday, de massaconsumptie van de mens symboliserend.

Dit alles gedrapeerd over een vlot nummer, met een huwelijk tussen jaren 80 hardrockriffs en jaren 90 punkritmes. Smaakt naar meer dus, dat We Want More. Return of the Infamous Four komt uit op 26 juli 2019 en is alvast vooruit te bestellen op lp, cd en cassette via Drunktank’s Bandcamp pagina.Deel dit artikel