Young Rubbi

Rapper en producer YoungRubbi verrast elke keer weer. Perfect voorbeeld: de EP Chaos Staat Me Goed uit 2022. Een goede titel voor die EP, want naast de rap en trap benadering hoorden we eveneens een hyperactieve mengeling van punk, hiphop en metal op die plaat. Rauw en in-your-face op een manier die we nog niet eerder meemaakten bij YoungRubbi. En daar worden we blij van! Nog beter nieuws: voorlopig blijft hij lustig door experimenteren met die krakende trap punk sound, zoals te horen in zijn nieuwste aanwinst Gekken Aan De Knoppen. Een vers afgebakken single en videoclip die nu exclusief bij ons in de primeur gaat!  

Nieuwe EP Draadjesvlees uit op 28 april
Het is eigenlijk dubbelgoed nieuws vandaag, want met deze single wordt ook nog eens de nieuwe EP Draadjesvlees aangekondigd, die op 28 april verschijnt via Reborn Punk / Laser by Sony Music, door hemzelfzelf geproduceerd met een mastering door bandlid en gitarist Valentijn Mallee. Het resultaat volgens YoungRubbi? Trap bangers afgewisseld met razendsnelle punk beats en persoonlijk, politiek geëngageerde Nederlandstalige teksten. Zit weer snor dus!

Gekken Aan De Knoppen en maniakken aan de macht
En die dikke punklaag maakt ook die sound van YoungRubbi zo verfrissend. In het bijzonder beïnvloedt door bands als Bad Brains en Turnstile, is Gekken Aan De Knoppen een brommende track die met diens noisende gitaren en effecten moeiteloos een opgejaagde, benauwde atmosfeer mee geeft. Dat is niet zo gek ook, want het nummer kwam tot stand naar aanleiding van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Aldus YoungRubbi: “Vaak lijken dit soort dingen een democratisch construct, maar in werkelijkheid hebben maar een paar mensen autoriteit om op de lanceerknop te drukken. Of het nou gaat om een kernbom, app of cyber attack, met één knop van één ‘gek’ kan het gedaan zijn. Als je hier te lang over nadenkt of continu bij stil gaat staan kan je als mens je leven niet meer leiden.”

Er is zelfs een benaming voor over: nucleomitufobie, een verstikkende angst voor het vooruitzicht van een mogelijke nucleaire ramp of oorlog. En dat verstikkende gevoel manifesteert zich in de video. Daarin zien we YoungRubbi opgesloten in zijn slaapkamer, terwijl hij het nieuws gadeslaat en langzamerhand overloopt van paranoia. Dit met drie minuten aan claustrofobische punk als soundtrack, die vakkundig doorraast. Genoeg gekletst, check die nieuwe YoungRubbi nu via:

Gekken Aan De Knoppen is vandaag uitgekomen en maakt deel uit van de EP Draadjesvlees. De release wordt op 29 april gevierd in V11 Rotterdam, tickets scoor je hier. Tevens is de track te streamen via Spotify hieronder. Blijf op de hoogte van YoungRubbi en opkomende shows via Facebook en Instagram.Deel dit artikel