Het blijft een droevige bijkomstigheid van corona: zoveel bands die een album uitbrengen, maar in deze tijd van bergen muziek komt de meeste exposure van touren, touren en nog eens touren. Ook Turpentine Valley moest die zure appel slikken, toen ze eind 2019 hun verpletterende post-metal debuut Etch dropten en het vervolgens moesten ontgelden met een tourschema dat in duigen viel. Maar het werd vallen en weer opstaan voor de band, want inmiddels is het Belgische trio bestaande uit gitarist Kristof Balduyck, drummer Roel Berlaen en bassist Thomas Maes alweer flink wat materiaal in elkaar aan het knutselen. En om de release van Etch een jaar na de release toch nog een gouden randje te geven, droppen ze vandaag een zinderende sessie in Dunk!studios. Bekijk de zinderende liveopname van de track Compromis als eerste hier!

“Natuurlijk spelen we liever voor een live publiek,” klinkt het bij drummer Roel Berlaen, “maar deze opnamesessie was in deze bizarre tijden een welkome kans om onze liveset nog eens af te stoffen.” Het idee ontstond dan toen duidelijk werd dat het oorspronkelijke ‘verjaardagsoptreden’ naar aanleiding van 1 jaar Etch niet zou kunnen plaatsvinden. En dus dook Turpentine Valley op uitnodiging van Dunk!Records de studio in om de set van die avond gewoon live te gaan opnemen. Het verjaardagsoptreden had ook Mantis en Stories From The Lost op de affiche, die eerder dit jaar eveneens dikke platen uitbrachten via Dunk!Records. In het verlengde van die bands opereert Turpentine Valley dan ook. Hakkende post-rock/metal die overloopt van de tempowisselingen, emotie en welgeplaatste agressie. Luister maar eens hoe het melodieuze middenstuk van Compromis krachtig overgaat in een harde groove, innig verbonden met de melancholische gitaareffecten. Erg fraai! De jubileumshow van Etch, inclusief Mantis en Stories From The Lost is inmiddels verzet naar 3 juli 2021. Bekijk hier het event.

Deze livesessie is opgenomen in de studio van Dunk!Records. Het nummer Compromis is tevens afkomstig van het debuutalbum Etch, dat naast Spotify hieronder, ook te bestellen is via de site van Dunk!Records of Bandcamp

 Deel dit artikel