Het ging Subterranean Street Society flink voor de wind dit jaar, met een feature in de Netflix serie Ragnarok, een tour in Italië en de fantastische videoclip So Sorry. Corona heeft die opwaartse tocht even gepauzeerd, maar inmiddels is er weer licht aan de horizon:  Twelve Steps komt uit op 6 november, gevolgd door een dikke releaseparty in Melkweg. Genoeg moois in het vooruitzicht dus, met vandaag ook nog eens een nieuwe primeur op je beeldscherm, exclusief hier bij NMTH HQ! Met ditmaal de track Wake Me Up Before I Go To Sleep, geschoten in Earth Works Studio te Amsterdam. 

Persoonlijke plaat van Louis Puggaard-Muller
Eerder bespraken we al de thematiek van Twelve Steps, dat draait om een aangrijpende periode in de jeugd van Deense muzikant Louis Puggaard-Muller, toen zijn vader kampte met een heftige alcoholverslaving. Maar er is een lichtpunt, daar de titel van het album verwijst naar het Alcoholics Anonymous twaalf stappen programma. ”Dit album is geïnspireerd, geschreven en opgedragen aan mijn vader die de nuchtere zijde bereikte, met een hoop littekens, wijsheid en zijn gelukkig nog steeds intacte gevoel voor humor op zak”, aldus Louis.

Wake Me Up Before I Go To Sleep
Niet direct lichte koek dus, maar wel een intrigerend thema die past bij de muziek van Subterranean Street Society: donkere, fuzzy folkrock met een organische DIY sound, waarbij elementen van Bob Dylan, Black Rebel Motorcycle Club en Wovenhand aan bod komen. En na die vorige single So Sorry debuteert de band, naast Louis op gitaar/zang ook bestaande uit bassist Ivo Schot en drummer Joost Koevoets, vandaag het rauwe, zware Wake Me Up Before I Go To Sleep. De track is live opgenomen in het geheimzinnige Earth Works Studio in Amsterdam, en brengt ons van een oude spoorlijn door een piepende deur zo de schemerige studio in. Een dreunende track met gruizige gitaren, rauwe zang en heerlijke basloopjes, zoveel is zeker, maar ook toont het nummer een zekere speelsheid dankzij het gebruik van eigenaardige effecten en vocalen. Het bereikt gaandeweg een chaotische climax die allen kanten opvliegt. Bekijk die livevideo dus als de wiedeweerga via:

Wake Me Up Before I Go To Sleep is afkomstig van het nieuwe album Twelve Steps, dat op vrijdag 6 november uitkomt. Diezelfde dag wordt de release gevierd met een show in Melkweg Amsterdam. Hiervoor zijn nog tickets verkrijgbaar via de site van Melkweg. Blijf op de hoogte van Subterranean Street Society en hun nieuwe album via o.a. hun officiële website en FacebookDeel dit artikel