SØWT, foto Sander Roefs

SØWT staat aan de vooravond van een nieuwe plaat, en dat wordt ons er eentje. De band bestaande uit Danielle Warners (zang, bas), Jesse van Eiken (gitaar), Koen Verhees (gitaar) en Martijn Claessens (drums) is al enkele jaren een stille kracht in de Eindhovense scene, maar na een productief 2022 en aanstaande shows in onder andere België, is het hoog tijd voor een debuut langspeler. Op 3 maart vindt de releaseparty van Kids Hurting Kids plaats in hun favoriete muziekhonk Stroomhuis, maar tot dan is er nog een heerlijk tussenstapje met nieuwste single Loss inclusief verse video, nu als eerste te zien bij ons!  

En Loss toont ook, net als vorige single HAHAHA en Gimmie, weer aan hoe spannend en rafelig die noise van SØWT steevast haar opwachting maakt. Opgenomen en gemixt door de band zelf, met een mastering door Igor Wouters, sleept Loss namelijk heerlijk over je heen. Een goed staaltje dosering, met gitaren die regelmatig plaatsmaken voor de ritmesectie, maar eveneens stevig post-punkend aanzwellen halverwege. Om dat af te maken de vocalen van Danielle, die enerzijds zo zuiver en subtiel zingt, maar op gepaste momenten er een ijzingwekkende schreeuw uitgooit. Dit afgemaakt door een video die uitblinkt in een minimalistische animatie, maar wel op een effectieve manier. Met een eenzame ziel in de hoofdrol die katatonisch de dagen afstreept. Kortom, erg gave track! Loss is afkomstig van Kids Hurting Kids en zal op 3 maart uitkomen. Tickets voor de releaseparty in Stroomhuis scoor je via Effenaar.nl. De video check je hier:

Loss van SØWT is tevens te horen via Spotify. Blijf op de hoogte van de band en opkomende shows via Facebook en InstagramDeel dit artikel