Rosy Finch, foto Marcos Bañó

Het is alweer even geleden dat Rosy Finch de plaat Scarlet uitbracht. Op 6 maart welteverstaan, net voordat de gehele Europese lockdown van kracht ging. Sindsdien hebben de sludgey noiserockers, getekend bij het Nijmeegse Lay Bare Recordings, niet kunnen touren. Toch was het, net als vele andere bands, geen moment van stilzitten. Zo bracht het trio, onder leiding van gitarist/frontvrouw Mireia Porto en met drummer Juanjo Ufarte en bassist Óscar Soler, een single uit eerder dit jaar getiteld Black Lodge en tevens droppen ze vandaag een nieuwe video voor de track Vermillion. Die check je nu als eerste via NMTH.nl! 

De videoshoot was een intense ervaring voor Mireia: “It was a very intense experience shooting this video. We were in the middle of the Covid lockdown, spending days locked up at home and we thought it would be a good idea to start a homemade video based on the horror film “Tesis” by Amenábar.” De clip is niet alleen gebaseerd op de horrorfilm, maar visueel (en tekstueel) ook nog eens op een toxische relatie, waarbij de ander een stalker wordt en je gek maakt. Dit alles vervormd tot een venijnige track, die doet denken aan een sludgey variant op de riot grrl scene uit de 90’s, waarbij de leadriff binnenvalt als een seriemoordenaar in de nacht. Je checkt hem nu via:

Vermillion is afkomstig van het album Scarlet, op 6 maart 2020 uitgebracht via Lay Bare Recordings. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel