The Guru Guru, foto Eva Vlonk

Het is alweer even geleden dat we van The Guru Guru hoorden, met laatste plaat Point Fingers die nog begin 2020 uitkwam. Veel is daar niet meer op getourd vanwege corona, dus het is hoog tijd voor een herkansing. Want Make (Less) Babies is de titel van de opvolger, die op 27 oktober uitkomt via Hummus Records en A Tant Rêver du Roi Records. Daarvan brachten de artrockers eerder al de vurige nieuwe track Lotta Tension van uit, maar inmiddels pakt The Guru Guru door met Saint-Tropez, een track die de inkomensongelijkheid aan de kaak stelt. Gepaard met een verse video, is hij nu als eerste te zien via NMTH hieronder! 

En dat is ons er weer een! Een slowburner van jewelste, met donderende baslijnen en noisy gitaren die gestaag aanzwellen. ‘We’re gonna have to sell the house in Saint-Tropez’, ze bezingt frontman Tom the Bomb. Het is een lijn die niet uit de lucht komt vallen, aldus de zanger: ”Wat als de superrijken geldproblemen hadden? Prijzen gaan omhoog, welke gevolgen heeft dat voor hen? Ik ben geboren in een warm en welvarend huis, op de ‘juiste’ plek, op het ‘juiste’ moment. Ik heb gewoon veel geluk. Bevoorrecht. Dat moeten we altijd in ons achterhoofd proberen te houden. Een manier om dit te doen, is door altijd te proberen je voor te stellen hoe het leven van andere mensen eruitziet. Wat zijn hun dromen? Wat zijn hun grootste angsten? Wat houdt hen ’s nachts wakker? Is het gras groener aan hun kant?” Saint-Tropez is hieronder exclusief te zien:

Saint-Tropez is tevens op Spotify te streamen. De track is afkomstig van opkomende plaat Make (Less) Babies die alvast te pre-orderen is via Bandcamp. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel